?>

Ankara’da ‘Keşmir Kara Günü’ anıldı

ANKARA PAKİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ BİNASINDA, 27 EKİM 1947’DE HİNT GÜÇLERİNİN KEŞMİR’İ İŞGAL ETMESİ DOLAYISIYLA DÜNYANIN HER YERİNDE KEŞMİRLİLER VE PAKİSTANLILAR TARAFINDAN ANILAN ‘KEŞMİR KARA GÜNÜ’ PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Genel - 2 ay önce

Pakistan Büyükelçiliği tarafından 27 Ekim 1947’de Hint güçlerinin Keşmir’i işgal etmesi dolayısıyla ‘Keşmir Kara Günü’ programı düzenlendi. Hint güçlerinin 27 Ekim 1947’de Keşmir’i işgal etmesi dolayısıyla Ankara’da Pakistan Büyükelçiliğinde ‘Keşmir Kara Günü’ programı düzenlendi.

‘Keşmir Kara Günü’ programında, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Keşmir halkının maruz kaldığı işgali hatırlatarak dayanışma mesajları verdi.

Keşmir’in tarih boyunca büyük acılara tanıklık ettiğini belirten Büyükelçi Cüneyd, Keşmir’in dünyanın en yoğun askeri bölgelerinden biri haline geldiğine dikkati çekerek, "Türk halkı adaletin, özgürlüğünün tayin hakkının yanındadır. Keşmir halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum" şeklinde konuştu. "Pakistan ve Türkiye arasında herkesi kıskandıracak derin bir dostluk var"

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan ise, Pakistan ve Türkiye arasındaki kardeşliğin tarihe dayanan güçlü bir bağ olduğunu vurgulayarak, "Pakistan ve Türkiye arasında herkesi kıskandıracak derin bir dostluk var. Ne zaman birinin başı sıkışsa yardıma koşan diğer ülke olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda parmağındaki alyansı bozdurarak yardım eden Pakistanlı kadınlar, bu kardeşliğin en güzel örneğidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tereddütsüz ilk tanıyan ülke yine Pakistan olmuştur" dedi.

Arıkan, Türkiye’nin her zaman Keşmir halkının yanında olduğunu aktararak, "Pakistanlı kardeşlerimizin hiçbir endişesi olmasın. Türkiye bundan sonra da ilelebet Keşmir’in ve Keşmirlilerin yanında olacaktır" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

2025-10-24 15:08 - Ulaşım

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

Başkan Altay, LİMAN Gönüllüleri Platformu üyesi gençlerle buluştu:

2025-10-26 14:02 - Genel

Çakallarla Dans’ın Köfte Necmi’si ilk zeytin hasadını yaptı

2025-10-25 13:18 - Magazin

İlgili Haberler

Haymana’da kaplıca turizmine büyük yatırım: Medrese Mahallesi’ne modern tesis yapılacak

22:34 - Genel

5’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Aksoytürk ve beraberindeki heyet Kırklareli’nde

21:10 - Genel

Bayburt Valisi Eldivan esnafla bir araya geldi

20:36 - Genel

Erzincan Belediyesi 2026 hedeflerini masaya yatırdı

18:49 - Genel

Bozcaada ve Gökçeada’ya yarınki tüm feribot seferleri iptal edildi

18:15 - Genel

Günün Manşetleri

Askere gidecekti, tabutuna "O şimdi asker" yazılı tülbent serildi

13:58 - Asayiş

Polisten tarihi eser operasyonu

13:56 - Asayiş

Kaldırımda yürüyen kişiye silahlı saldırı: 2 yaralı

13:49 - Asayiş

Taziye evine yemek yaparken evini yakıyordu

13:48 - Asayiş

Bu okulda manav var, görevli yok

13:45 - İnsan