?>

Ankara Metrosu’nda aşınan raylar yenileniyor

Ego genel müdürlüğü ulaşım planlama ve raylı sistem daire başkanlığı metro işletme şube müdürlüğü tarafından ivedik ile akköprü istasyonları arasında aşınmış durumda bulunan 342 metrelik metro rayları değiştiriliyor.

Gündem - 1 yıl önce

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Metro İşletme Şube Müdürlüğü tarafından İvedik ile Akköprü istasyonları arasındaki 342 metrelik bölümde aşınmış olan metro rayları değiştiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilere daha güvenli, konforlu ve hızlı bir seyahat hizmeti verebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı Metro İşletme Şube Müdürlüğü, Başkentlilere kesintisiz ulaşım sağlamak amacıyla aşınan rayları yenileriyle değiştiriyor. Ankara Metrosu İvedik ile Akköprü istasyonları arasında aşınma tespit edilen 342 metre uzunluğundaki raylar, yolcu taşımada aksama yaşanmaması için seferlerin olmadığı saatlerde yapılıyor. “Rayların değişim işini en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz”

Vatandaşların konforlu ve huzurlu bir şekilde seyahat edebilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren EGO Genel Müdürlüğü Ankara Metrosu Hat Bakım Kısım Şefi Abdullah Ulu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Metro İşletme Şube Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın daha konforlu ve daha güvenli bir seyahat gerçekleştirebilmesi amacıyla istasyonlar arasında bulunan rayların 342 metrelik kısmında ray değişimi yapılmaktadır. Yapılan bu değişim işlemleri esnasında güvenlik amacıyla uygulanan hız kısıtı nedeniyle bahsedilen aralıkta seyahat süremiz 5 dakika uzamakta olup, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için değişim işinin en kısa sürede bitirilmesine müteakip işletme hızının normal seyir hızına yükseltilmesi hedeflenmektedir. Çalışmaları 8 Kasım gibi bitirmeyi planlıyoruz. Trenlerimiz şu anda ortalama 10km/s hızla hareket ederken, çalışmalarımız tamamlandıktan sonra ortalama 70 km/s hızla hareket edecektir. Ray değiştirme çalışmaları metro personeli tarafından yapılmaktadır” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

İlgili Haberler

Ahlat’ta kar yağışı: 20 köy yolu ulaşıma kapandı

13:27 - Gündem

Amanoslar’da kışın ilk habercisi: Zorkun Yaylası beyaza büründü

13:20 - Gündem

Çelikhan beyaza büründü

13:21 - Gündem

Tarihi osmanlı kasabasında kış güzelliği

13:18 - Gündem

Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı

13:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık