?>

’Anne Üniversitesi’ ilk mezunlarını verdi

Anne üniversitesi ilk mezunlarını verdi

İnsan - 5 ay önce

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi (ODÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Anne Üniversitesi Projesi’nden ilk öğrenciler mezun oldu.

Ordu’da yaşayan annenlerin kendilerini tanımaları, potansiyellerinin farkına varmaları, aile içi iletişimlerini güçlendirmeleri ve sağlıklı yaşam davranışlarını kazanmalarına katkı sağlanması için Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen Anne Üniversitesi’nde ilk öğrenciler eğitimlerini tamamladı. Annelere eğitim boyunca bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak eğitimlerin verildiği programda 8 haftalık eğitim sonunda 21 anne mezun oldu. "Üniversitemiz ile böyle bir proje yapmak hayalimdi"

Mezun olan anneler için düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, mezun olan anneleri tebrik etti.

Öğrenmenin, beşikten mezara kadar olduğunun altını çizen Başkan Güler, "Üniversitemiz ile böyle bir proje yapmak hayalimizdi. Bu da gerçek oldu. Zaten öğrenme beşikten mezara kadar devam ediyor. Burada da en güzel örneğini görüyoruz. Hayallerimiz üniversitemiz ile şehrimizin buluşmasıydı. Bunu da birlikte yapıyoruz. Tüm annelerimizi tebrik ediyorum" dedi. "Bu mezuniyet ömür boyu taşıyacakları başarı nişanesidir"

Ordu Üniversitesi Rektörü Orhan Baş, bu projeye büyük destekleri için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti. Annelerin aldıkları belgenin ömür boyu bir başarı nişanesi olarak taşıyacaklarını söyleyen Rektör Baş, "Üniversitemizde gelişmeyi sürdürüyoruz. Şehrimizde Valimiz Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ile güzel bir ivme yakaladık. Bugün annelerimiz bize öğrenmenin yaşı olmadığını gösterdi. Burada alacakları belge sadece mezuniyet belgesi değil onların ömür boyu yanlarında taşıyacakları başarı nişanesidir" diye konuştu.

Törende tüm anneler adına konuşan Leyla Eser ise, "Bu süreçte her günümüz ayrı bir bilgi öğrenme ve heyecan ile geçti. Yenilendik, öğrendik, paylaştık. Öğrenmeye ve öğretmeye çalışan annelerin ilk mezunlarıyız. Bizlere bu yolculukta yenilenmemizi sağladığınız için hepinize teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Mezuniyet törenine geçmeden önce Ordu Üniversitesi tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler sergilendi. Ardından protokol üyeleri tarafından eğitim sürecini başarı ile tamamlayan annelere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Bodrum Açıklarında 25 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-06-07 11:26 - Asayiş

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

AKİB Genel Başkanı Hızar: "Kayseri’ye yatırım için geliyoruz"

2025-06-06 14:22 - Genel

İlgili Haberler

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Sındırgı’ya konteyner kent

19:21 - İnsan

Bakan Göktaş, evlilik kredisinden yararlanan çiftin nikah şahidi oldu

19:08 - İnsan

Mersin’de "Kızılay Anaokulu" Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı

18:24 - İnsan

‘Türkiye Yüzyılı Kadınları’ sergisi sanatseverlere kapılarını açtı

17:48 - İnsan

Trafik polisinden örnek davranış

17:41 - İnsan

Günün Manşetleri

Çocuğu fırlatan şüpheli tutuklandı, amca tepki gösterdi

15:19 - Asayiş

Beşiktaş, kondisyon ve taktik çalıştı

15:13 - Spor

Aracın çarptığı su samuru telef oldu

15:12 - Gündem

DEAŞ şüphelisi genç tutuklandı

15:03 - Asayiş

Dünya şampiyonu güreşçilerden RTÜK’e ziyaret

15:00 - Spor