?>

Annelik yaptığı yuva çocuklarıyla 35 yıl sonra buluştu

Büyümelerine katkı sağladığı çocukların birçoğunun evlenip torun sahibi olmaları, hatta çalıştıkları kamu kurumlarından emekli olmaları, buluşmaya gelen herkesi duygusal açıdan son derece etkiledi.

İnsan - 2 yıl önce

Samsun Çocuk Yuvasından 2001 yılında emekli olan Ayşegül Öztürk, kamu hizmeti süresince annelik yaptığı çocuklarla 35 yıl sonra düzenlediği etkinlikte buluştu.

Büyümelerine katkı sağladığı çocukların birçoğunun evlenip torun sahibi olmaları, hatta çalıştıkları kamu kurumlarından emekli olmaları, buluşmaya gelen herkesi duygusal açıdan son derece etkiledi. Emekliliğinin üzerinden yirmi yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen böyle bir buluşmanın hayaliyle yaşayan Öztürk, anne sevgisinden mahrum kalan çocukları bir şekilde hayata hazırlamak için çaba sarf ettiği günlerden bu yana; yıllar sonra onları değişmiş simalarıyla çoluk çocuğa karışmış halde görmesi duyguların boşalmasına ve gözyaşlarının sel gibi akmasına neden oldu. “Ayşegül anne” diyerek ellerine sarılan ellili yaşlardaki babalar da bu gözyaşlarına karşılık vermekten kaçamadılar.

Ayşegül Öztürk, “Ölmeden böyle bir buluşmanın hayalini kuruyordum. Bu birliktelik beni kırk yıl öncesine taşıdı. O günlerde şarkılar söyleyerek büyüttüğümüz çocuklarımız ülkenin dört bir köşesine dağıldılar. Onları toparlama konusunda neler yapabileceğimi uzun yıllar düşünmüştüm. Anne-baba sevgisinden uzak büyüyen çocuklara o günlerde elimden geldiğince bu duyguyu vermeye çalışmış, onları bu duygudan mahrum bırakmamaya özen göstererek kurumsal görevimizi noktalamıştık. Hepimizde yer edinen öyle anılar var ki. Yıllar sonra onları bir arada görebilmek onlara dokunabilmek, bugünkü durumlarına tanık olabilmek, yetişkin halleriyle onlara sarılabilmekti amacım. Bu buluşma hayatımın belki de bir dönüm noktası oldu. Çocuk yuvasından okula el sallayarak gönderdiğim çocuklarımı bugün bir baba, bir eş, hatta çalıştığı kurumlardan emekli olmuş haliyle görmek tarifsiz bir duygu. Otuz beş yıl sonra bugünkü buluşmanın farklı kapıları açması en büyük dileğimdir. Hayat paylaşıldığında anlam kazanıyor” dedi.

Toplantıya Düzce’de hayatını sürdürürken katılım sağlayan Aydın Şahin, “Etkinliğin haberini alır almaz tereddütsüz çocukluk arkadaşlarım ve Ayşegül annemizle buluşmanın heyecanını yaşadım. Annemin vefatı üzerine yuvaya yerleşmiştim. O günlerden bugünlere kalan unutulmayan o kadar çok anılar var ki. Ayşegül annemin kendi evinde pişirip bizlere ikram ettiği balıkların anısı halen aklımda. Yıllar öncesindeki kader arkadaşlarımla buluşmak bana adeta yeniden format attı. Ayşegül annem ve katkısı olan herkese minnet duygularımı ifade ediyorum” diye konuştu.

Birlikteliğe Samsun’dan katılan Fevzi Gül ise “Bu tarihi buluşma dilerim bir başlangıç olur. Devamında daha kapsamlı buluşmalarımız bizi bir araya getirir” diyerek etkinliğe imza atan Ayşegül annemize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak da “Etkinliğin ilk kez yapıldığını ve bir kamu görevlisinin nerdeyse yirmi beş yıl önce emekli olup bu etkinliğe imza atması çok anlamlı. Ayşegül Hanıma çok teşekkür ediyoruz. Umarım bundan sonra da birbirleriyle hasret gideren Ayşegül Hanım ve çocukları yaşamlarının geri kalan kısımlarında da hep irtibat halinde olur” temennilerini iletti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti MYK'da listesinde Muğla'dan Gökcan yer aldı

2023-10-07 16:49 - Siyaset

Yurt dışına kaçarken yakalanan 9 FETÖ şüphelisi ve 2 motoryat personeli tutuklandı

2023-10-06 21:40 - Asayiş

Yarış Sırasında Bu Yollar Kapanacak

2023-10-05 17:47 - Spor

İş yerinin yandığını gören kadın fenalık geçirdi

2023-10-08 10:54 - Asayiş

FUTBOL TURNUVASI ZEHRA BEBEK İÇİN DÜZENLENECEK

2023-10-06 15:12 - Yaşam

Fethiye’de düşen ABD’li yamaç paraşütü pilotu hayatını kaybetti

2023-10-07 16:29 - Asayiş

4 gündür kayıp olarak aranan genç asılı halde bulundu

2023-10-08 22:48 - Asayiş

Sakar rampasında kaza: 1 ölü

2023-10-12 09:17 - Asayiş

Yerel Basın sesini Marmaris’ten yükseltti

2023-10-10 11:29 - Gündem

LÜKLS YAT İLE KAÇMAYA ÇALIŞAN FETÖCÜLER YAKAYI ELE VERDİ

2023-10-05 18:22 - Asayiş

İlgili Haberler

FHGC’den 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde Arif Çakmak’a vefa

00:50 - İnsan

Ebediyete irtihal eden gazeteciler ve şehitler için mevlid-i şerif programı düzenlendi

21:43 - İnsan

Gol değil, sirenle havaya fırladılar

20:53 - İnsan

ERMED Başkanı İspirli: "Gazetecilik mesleğine emek verenleri unutmadık"

20:36 - İnsan

Palandöken’i bu kez gazeteciler şenlendirdi

19:18 - İnsan

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem