?>

Annesi tarafından terk edilen çocuk büyüdü, yangında mahsur kalan bebeğin kahramanı oldu

MUHAMMET FİGEN

Asayiş - 3 ay önce

Adana’da inşaatta iskele ustası olarak çalışan genç, yangında 13. katta mahsur kalan bebek ve babasını, kimsenin cesaret edip binemediği yük asansörüne binip kurtardı.

Yangın, Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi’nde bir apartmanın 10’uncu katında 2 Mart günü çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın üst katlara sıçrayınca 13’üncü katta bulunan bebek ve babası mahsur kaldı.

Bu sırada yan apartmana eşya taşımak için gelen yük asansörü binaya yaklaştırıldı. Ancak kimse yük asansörüne binip 13’üncü kata çıkmaya cesaret edemedi. Baba ise kucağındaki bebekle çaresizce beklemeye başladı.

O sırada yakındaki bir inşaatta iskele ustası olarak çalışan 1.5 yaşında babası ölünce annesi tarafından terk edilen, 23 yaşındaki Muhammet Figen, bebeği görünce hiç düşünmeden yük asansörüne binip 13’üncü kata çıktı. Figen, baba ve bebeği alarak aşağı indirdi. "Babası az kalsın bebeği aşağı atıyordu"

Yaşadıklarını anlatan Figen, yangını görür görmez yardıma koştuğunu belirterek, "İşten geliyorduk yangını gördük ve belki faydamız dokunur diye gittik. Önce merdivenlerden yukarı çıktık ancak bir şey yapamadık. Sonra aşağı inince bebeği ve babasını gördüm. Kimse yük asansörüne binmeye cesaret edemiyordu. Ben çıktım, asansörü kullanan kişiler de çıkmadı. Ben bebeği görünce dayanamadım, babası az kalsın aşağı atıyordu" diye konuştu. "İlk defa işe yaradığımı hissettim"

1.5 yaşındayken babasının öldüğünü annesinin de kendisini terk ettiğine değinin Figen, şöyle devam etti:

"Sahipsiz büyüyünce o bebeği görünce kendimi onun yerine koydum ve yukarı çıktım. Bebeği kurtarınca ilk kez bir işe yaradığımı fark ettim ve kalbimde iz bıraktı. O anın verdiği acıyla ailesiyle denk gelemedim ama bebeği ve ailesini yeniden görmek isterim. Kimse o asansöre binmeye cesaret edemedi ancak ben inşaatlarda iskele kuruyorum, yüksekliğe alışkınım korkmadım."

Yangın ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

Marmaris'te Dev Elektrik Kesintisi

2026-02-26 15:25 - Marmaris

Maarifin Kalbinde Ramazan Pidesi Atölyesi

2026-02-26 13:21 - Marmaris

Öneş Derici: "Muğla’nın Milli Parkları Ticarete Açılıyor"

2026-02-26 11:53 - ÇEVRE

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

ORUCUN PSİKOLOJİYE ETKİSİ

2026-02-28 11:50 - Sağlık

Marmaris Devlet Hastanesi’nden Anne Sütüne Tam Destek

2026-02-26 15:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Tavşanlı’da ev yangını korkuttu

06:10 - Asayiş

Kayseri’de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

06:08 - Asayiş

Kayseri’de kontrolden çıkan otomobil bahçeye uçtu: 3 yaralı

05:32 - Asayiş

Şişli’de taksi şoförüne yolcu saldırısı: Ağır yaralanan taksici kalp krizi geçirdi

03:58 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta otomobil elektrikli motosiklete çarptı: 13 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

03:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem