?>

Antalya Balıkçı Barınağı davasında görevden alma işleminin iptali kararı

VOLKAN YAVUZLAR

Asayiş - 2 ay önce

Antalya’da 2024 yılında gerçekleştirilen operasyonun ardından Tarım ve Orman Bakanlığı kararıyla kayyıma devredilen Balıkçı Barınağı Kooperatifi ile ilgili açılan davada mahkeme kararını verdi. Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, kooperatif yönetimine ilişkin görevden alma işleminin iptaline hükmetti.

Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Antalya Balıkçı Barınağı’na ilişkin hukuki süreçte kararını açıkladı. Mahkeme, Tarım ve Orman Bakanlığının kooperatif yönetimini görevden alma işleminin iptaline karar verdi. Kararla birlikte, barınağın kayyım yönetimindeki sürecinin de sona ermesinin önü açıldı.

Süreç kapsamında, Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan kararla Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Oğuz Keleş, Erkan Biçer ve Hüseyin Rahmi Emral, Antalya Balıkçı Barınağı’na kayyım olarak atanmıştı. "Görevden alma işlemlerinin iptaline karar verildi"

Antalya Balıkçı Barınağı’ndaki hukuki sürece ilişkin açıklamalarda bulunan avukat Volkan Yavuzlar, "Kayyım kurumunun ortadan kalkması adına bu görevden alma işleminin iptali talebiyle açmış olduğumuz davalarda dün itibariyle karar çıkmış vaziyette. Gelinen noktada mahkeme davamızın kabulüyle yapılan bu görevden alma işlemlerinin iptaline karar verdi" dedi. "Yönetim kurulu üyelerinin göreve dönmesi için girişimleri yapacağız"

Kararın ardından gerekçeli karar sürecini bekleyeceklerini ifade eden Yavuzlar, kararın kesinleşme şartı bulunmadan doğrudan yürürlüğe girdiğini söyledi. Yavuzlar, "Bundan sonra artık gerekçeli kararın yazılmasını bekleyeceğiz. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra kesinleşme şartı bulunmuyor, doğrudan yürürlüğe geliyor. Esasında bugün itibariyle de yürürlüğe girmiş vaziyette. Ancak biz gerekçeli kararın idareye tebliğinden sonra gerekli işlemleri yapıp, önce yönetim kurulu üyelerinin göreve dönmesi, ardından da organsızlık durumu ortadan kalktığı için kayyım durumunun ortadan kaldırılması için gerekli girişimleri yapıp, balıkçılara teslimini sağlamış olacağız yakın tarihte" ifadelerini kullandı.

Karşı tarafın mahkeme kararına karşı istinaf yoluna gideceği öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi

2026-05-07 10:25 - Teknoloji

Türkiye, oy birliği ile Uluslararası Ulaştırma Forumu’nun 2027 Dönem Başkanlığına seçildi

2026-05-07 12:50 - Siyaset

Defne Kurt yılın sporcusu seçildi

2026-05-07 12:27 - Spor

Yıldırım’da Hıdırellez coşkusu

2026-05-07 12:09 - Siyaset

Doğanın bir armağanı gibi duran şelale görenleri mest etti

2026-05-07 11:47 - Gündem

Efeler’de Anneler Günü coşkusu şenlikle taçlanacak

2026-05-07 12:54 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

‘Yağma’ suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

05:04 - Asayiş

Kafede bıçaklı kavga: 1 yaralı

02:50 - Asayiş

Kırıkkale’de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Uzman çavuş hayatını kaybetti

01:56 - Asayiş

Otomobille çarpışan polis aracı yan yattı: 2’si bekçi 3 yaralı

02:02 - Asayiş

Ünlü yönetmen ve kardeşi Bursa’da uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı

01:40 - Asayiş

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan