?>

Antalya Büyükşehir Belediyesi öfke kontrolü eğitimi düzenledi

Antalya büyükşehir belediyesi, yerel eşitlik eylem planı kapsamında belediye personeline yönelik "öfke ve öfke kontrolü" eğitimi düzenledi. Eğitimde öfkenin doğru yönetilmediğinde hem bireysel hem de kurumsal anlamda sorunlara yol açabileceğine vurgu yapılırken, ayrıca mizahın gücüne de değinildi.

İnsan - 5 ay önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında belediye personeline yönelik "Öfke ve Öfke Kontrolü" eğitimi düzenledi. Eğitimde öfkenin doğru yönetilmediğinde hem bireysel hem de kurumsal anlamda sorunlara yol açabileceğine vurgu yapılırken, ayrıca mizahın gücüne de değinildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından belediye personeline ‘Öfke ve Öfke Kontrolü’ eğitimi düzenlendi. Yerel Eşitlik Eylem Planı Kapsamında gerçekleşen hizmet içi eğitim, personelin bireysel ve kurumsal anlamda sağlıklı iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Belediye nikâh salonunda gerçekleştirilen eğitime, şube müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı. “Öfke doğru yönetilmeli”

Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim Merkezlerinde görev yapan Psikolog Şakir Üzülen, eğitimde öfkenin insan yaşamındaki yerini ve etkilerini açıklarken, doğru yönetilmediğinde hem bireysel hem de kurumsal alanda sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. Öfkenin fizyolojik belirtilerinden bahseden Üzülen, “Kalp çarpıntısı, terleme gibi tepkiler doğal birer savunma mekanizmasıdır. Ancak, bazen gerçek bir tehdit olmadan da bu tepkileri yaşayabiliriz. Bu da kaygı ve öfkeyi tetikleyen bilişsel çarpıtmalardan kaynaklanır” dedi. “Öfke kontrolünde mizahın gücü”

Eğitimde, öfkenin kontrol altına alınmasında mizahın gücüne de değinildi. Üzülen, “Mizah, öfkenin yoğunluğunu azaltabilir. Ancak bunu bir saldırı aracı olarak değil, kendimizi sakinleştirmek için kullanmalıyız” diyerek, duyguların sağlıklı bir şekilde yönetilmesinin önemini vurguladı. “Dur, Düşün, Davran”

Özellikle iletişimde “Ben Dili” kullanımına dikkat çeken Üzülen, “Karşı tarafa ‘Sen beni incitiyorsun’ demek yerine, ‘Bu davranışın beni üzdü’ şeklinde yaklaşmak hem öfkeyi hem de iletişimdeki gerginliği azaltır” ifadelerini kullandı. Katılımcılar, eğitimin interaktif kısmında kendi deneyimlerini paylaşırken, uygulamalı olarak sunulan "Dur, Düşün, Davran" yöntemiyle öfke anında daha sağlıklı kararlar almanın yollarını öğrendi. Eğitim, hem profesyonel hem de kişisel hayatta uygulanabilecek pratik önerilerle son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’ın 50 ila 100 yıl öncesine ait fotoğrafları yapay zeka ile yeniden hayat buluyor

12:29 - İnsan

Başsavcı Pektaş: "Medya ve yargı mensupları arasındaki yapıcı iletişim önemli"

12:33 - İnsan

72 yıllık bakır ustasının mesleğini oğlu yaşatıyor

12:24 - İnsan

Mardin’de Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

12:25 - İnsan

Kars’ta yılın şoförlerine plaket verildi

12:18 - İnsan

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan