?>

Antalya’da nem yüzde 80’i buldu, sahiller doldu

Antalya'da hava sıcaklığı termometrede 36 dereceyi gösterirken, nem oranı yüzde 80'e ulaştı. Ne oranındaki artış ile hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçti. Sıcak ve yüksek nemden bunalanlar, konyaaltı sahili'nde yoğunluk oluşturdu.

Gündem - 9 ay önce

Antalya’da hava sıcaklığı termometrede 36 dereceyi gösterirken, nem oranı yüzde 80’e ulaştı. Ne oranındaki artış ile hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçti. Sıcak ve yüksek nemden bunalanlar, Konyaaltı Sahili’nde yoğunluk oluşturdu.

Antalya’da, hava sıcaklığı 36, deniz suyu sıcaklığı ise 30 derece ölçüldü. Öğle saatlerinde ise nem oranı yüzde 80’i buldu. Nem bulutları, kenti çevreleyen dağların görülmesini zorlaştırırken, vatandaşlar serinlemek için sahilleri ve palmiye ağaçları altındaki gölgelik alanları tercih etti. Güneşten yağmur şemsiyesiyle korunan vatandaşlar dikkat çekerken, bazı vatandaşlar da ağaçların altına hamak kurarak keyifli zaman geçirdi. "Beydağları görünmüyor"

Konyaaltı sahilinde şemsiyesinin altında güneşten korunmaya çalışan Enver Esen, nem oranının yüksekliğinin sahili kaplayan Beydağları’nın görünmemesinden anlaşıldığını belirtti. Esen, “Serinlemek için geldim ama şu an nefes alamıyorum. Sabah saatlerinden itibaren denize giriyorum, kıyılar sıcak açıklarda serinliyor” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla mesire alanında ağaçların altında dinlenen Emine Erşahin ise “Biz sıcaklığı çok hissettiğimiz için eğlenelim, serinleyelim denize girelim istedik. Gölgede duramadığınız sürece kuma adım atamazsınız. Aşırı sıcak. Deniz suyu serinletiyor, bugün deniz hiç düşünmediğimiz kadar temizdi” ifadelerini kullandı.

Arkadaşıyla ağacın altında oyun oynayarak vakit geçiren Havana Demirci de, “Ben zaten klimanın altından hiç kalkmıyorum, bugün Konyaaltı’na kaçtım. Serin yerde oturuyorum, arkadaşlarımla oyun oynuyorum. Şu ana kadar hiç denize girmedim, bembeyaz kaldım. Ankaralıyım ama Antalya’da yaşıyorum, Antalya’yı çok seviyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Kurum: "Adıyaman’ın Zey köyü kayalık zemin üzerine yeniden kuruldu"

13:16 - Gündem

Niğde Valisi Çelik’ten Tarım İl Müdürlüğü personeline başarı belgesi

13:09 - Gündem

ENGELLİ VE AİLELERİ BİRLİĞİ  DERNEĞİ’NDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

13:02 - Gündem

Nadir, uğur böceği türü görüntülendi

12:56 - Gündem

Akdeniz’de zarar gören sokaklar yenileniyor

12:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan