?>

Antalya’da orman ve tarihi mağara tehlikede

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki ormanlık alan ve tarihi resimlerle dolu Karaindibi Mağarası, taş ocağı genişletme planları nedeniyle tehdit altında. Geyikbayırı Yaşam Platformu, ormanı korumak için imza kampanyası başlattı.

ÇEVRE - 6 ay önce

Antalya’da 67 bin 400 metrekarelik ormanlık alan ve dünyaca ünlü tarihi resimlerin bulunduğu Karaindibi Mağarası, Nuryol İnşaat’ın kalker ocağı genişletme talebi nedeniyle ciddi bir tehdit altında. Konyaaltı ilçesine bağlı Hacısekiler Mahallesi’nde gerçekleşmesi planlanan bu genişleme için Çevresel Etki Değerlendirmesi yapılmasının gerekliliği göz ardı ediliyor.

Geyikbayırı Yaşam Platformu, ormanı ve kültürel mirası korumak amacıyla imza kampanyası başlattı. Platform, bölgenin doğal güzelliklerinin ve tarihi zenginliklerinin korunması için kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

 

EKOSİSTEM VE KÜLTÜREL MİRASA ZARAR VEREBİLİR

Yerel halk ve çevre savunucuları, bu tür projelerin hem ekosisteme hem de kültürel mirasa zarar verebileceğine dikkat çekiyor. Orman ve tarihi alanların korunması gerektiği vurgulanırken, kampanyanın geniş bir katılımla desteklenmesi bekleniyor. Bu durum, Antalya’nın doğal ve kültürel kaynaklarının korunmasına yönelik mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

KARAİNDİBİ MAĞARASI PREHİSTORİK GEYİK RESİMLERİYLE ÜNLÜ

İmza kampanyasında, “Genişleme planı, prehistorik geyik resimleriyle ünlü Karaindibi Mağarası'na tehlikeli bir şekilde yaklaşıyor. Bu mağara, Antalya Kültür Envanteri'nde yer alan, tarihi ve doğal öneme sahip bir yer.Ayrıca, bölgedeki Antalya Semenderi gibi endemik türler, bu genişleme projesiyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ormanlık alanın tahrip edilmesi, bölgedeki ekosistemin dengesini bozacak ve yerel türler üzerinde geri döndürülemez etkiler yaratacaktır.Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin atlanması, ekosistem ve kültürel miras üzerindeki olumsuz etkilerin göz ardı edilmesine neden oluyor. 67.400 m²'lik ormanlık alanın ve Karaindibi Mağarası’nın yok olmasına izin vermemek için imzanla destek ver” düşüncelerine yer v erildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

HALFETİ: HALİL İLE FATMA’NIN EFSANESİYLE DOLAŞAN KAYIP KENT

2024-10-23 13:06 - Gezi

Muğla’da içleri burkan “kara” manzara

2024-10-22 14:04 - ÇEVRE

Marmaris’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Başladı

2024-10-28 16:01 - Marmaris

İlgili Haberler

Bodrum'da Yaz Öncesi Gece Mesaisi

16:07 - ÇEVRE

Ata Tohumları Milas'ta Geleceğe Taşınıyor

12:35 - ÇEVRE

Dalaman'da 4 Mahallede Yol Seferberliği

15:39 - ÇEVRE

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

13:13 - ÇEVRE

Muğla'da Rekor Atık Toplama

16:07 - ÇEVRE

Günün Manşetleri

Parkta Bulunan Cesedin Kimliği Belirlendi

10:14 - Asayiş

Bakan Kurum'dan Köy Evi Ziyareti

10:14 - Gündem

Uzmanlardan El Hijyeni Uyarısı

10:03 - Sağlık

Can Alan Sulama Kanala Duvar Örüldü

10:02 - Asayiş

Çocuklar bile kullanıyor, elektronik sigara tehlikesi büyüyor

09:39 - Sağlık