?>

Antalya’da yangın paniği, apartman dumanla kaplandı, yaşlı çift kurtarıldı

Antalya’nın kepez ilçesinde bir apartmanın son katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangında üst katı saran dumanlar tüm binayı etkilerken, alt katta tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan yaşlı çift itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Asayiş - 6 ay önce

Antalya’nın Kepez ilçesinde bir apartmanın son katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangında üst katı saran dumanlar tüm binayı etkilerken, alt katta tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan yaşlı çift itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Olay, saat 11.00 sıralarında Kepez ilçesi Yenidoğan Mahallesi 3059 Sokak’ta bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Binanın en üst katındaki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerden çıkan yoğun duman kısa sürede tüm apartmanı sardı.

Yangın sırasında dairede kimsenin olmaması üzerine apartman sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaşlı çift dumandan kurtarıldı

Yangının çıktığı dairenin hemen alt katında tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan yaşlı karı-koca, yoğun duman nedeniyle evde mahsur kaldı. İtfaiye erleri, dumandan etkilenen çifti evden çıkartarak güvenli alana aldı. Sağlık ekipleri tarafından kontrolleri yapılan çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. "Bir buzdolabı fişe takılıydı, başka hiçbir şey yoktu"

Yangın çıkan dairede yalnız yaşayan Akın Yerlikaya, olay sırasında evde olmadığını belirterek, "4 buçuk senedir bu evde yaşıyorum. Saat 8.30’da kalktım, gittim bir çorba içtim. Bir de kahve içeyim, çay içeyim dedim. Sonra 3-4 saat sonra bu haber geldi bana. Koştum eve geldim. Yalnızca buzdolabının fişi takılıydı. Geri tarafta hiçbir cihaz takılı değildi. Bir buzdolabı kullanıyorum, başka bir şey yok. Pencerelerin ikisi açıktı. Yaz günü olduğu için tülü çekiyorum. Yangının neden çıktığını şu an bilmiyorum. Bir pencerede hasar gördüm. Bütün eşyalar yandı. Çünkü bir odada ben yatıyorum, bir odada buzdolabım var. Oldu bir kere ne yapalım. Cana gelmesin. Cana gelmedi, şükür" dedi.

Yangının çıkış nedeni araştırılırken, evde büyük çapta maddi hasar oluştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Muğla'da Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor

2025-06-25 10:23 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

Metin Ergun'dan Hükümete Acil Önlem Çağrısı

2025-06-24 15:53 - Gündem

İlgili Haberler

Yılbaşı öncesi, Bursa polisinden eş zamanlı sahte alkol denetimi

18:07 - Asayiş

Ayşe Tokyaz cinayeti davasında ara karar açıklandı

17:56 - Asayiş

Bolu’da düğünde silahla ateş açan 2 şüpheli tutuklandı

18:08 - Asayiş

Bolu’da 40 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

17:59 - Asayiş

Şırnak’ta yeni yıl tedbirleri üst seviyede: 2026 emniyet mensubu sahada olacak

18:01 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan