?>

Antika fırsatçıları yüzünden 100 liralık ürün 1000 liraya müşteri bulabiliyor

Eskişehir'de bir antikacı olan bayram çağlayan, 80'li yıllara ait ürünlerin gerçek değerinin çok üstünde, 100 bin liraya varan fiyatlarla satılmaya çalışıldığını belirtiyor. Vatandaşların, özellikle internetten antika alırken dikkatli olmaları ve yeterli araştırma yapmadan antika almamaları gerektiğini vurguluyor.

İnsan - 3 ay önce

Eskişehirli antikacı olan Bayram Çağlayan, 80’li yıllara ait ürünlerin gerçek değerinin çok üstünde, 100 bin liraya varan fiyatlarla satılmaya çalışıldığını belirterek, vatandaşların özellikle internetten alış veriş yaparken dikkatli olmaları ve yeterli araştırma yapmadan antika almamaları gerektiğini vurguluyor.

Antika piyasasında ürünlerin gerçek değerinin çok üzerinde fiyatlarla sunulması tüketicileri mağdur edebiliyor. Eskişehir’de antikacı olan Bayram Çağlayan, 80’li yıllara ait perdeler ve fincan takımları gibi ürünlerin 100 bin lirayı bulan fahiş fiyatlarla satılmaya çalışıldığına dikkat çekiyor. Çağlayan, kendi dükkanında bu ürünlerin çok daha makul fiyatlara satıldığını belirterek, vatandaşlara yeterli araştırma yapmadan alışveriş yapmamaları konusunda uyarıda bulunuyor. "İnsanlar elindeki 100 liralık ürünü 1000 liraya satmanın peşinde"

Geçtiğimiz aylarda 80’lere ait perdeleri 100 bin lira gibi fiyatlara satmaya çalışan insanlar olduğunu ama aslında bu perdelerin bu fiyatlarda olmaması gerektiğinden bahseden antikacı Bayram Çağlayan, "Bu konuyla ilgili başta mezatlar olmak üzere her yere uyarılarımızı yaptık. Şu anda dükkanımda 80’lerden kalma perdelerden 50-60 tane var. Tanesini 250 liraya veriyorum. Bunun dışında bir zamanlar özellikle Almanya’dan gelen 80’lere ait sarı renkli çay fincanları vardı. Bu fincan takımlarını da şu an yine 100 bin lira gibi fahiş fiyatlara satmaya çalışanlar oluyor. Benim dükkanımda da bu fincan takımlarından bolca var. Fiyatları ise 750 ila bin lira arasında değişmektedir. İnsanların neden böyle yaptıklarını anlamıyorum. Hâlâ bunlar ve diğer antika ürünlerde olması gereken fiyatların çok üstünde paralar isteniyor. Serbest piyasa ve antika olduğu için fiyatlara kimse müdahale edemez ama sırf bu yüzden de böyle paralar istenmemelidir. Vatandaşın dikkatli olması gerekiyor. İnsanlar elindeki 100 liralık ürünü bin liraya satmanın peşinde" dedi. "Yeterince araştırılmadan antika ürün alınmamalıdır"

İnternetten yapılan antika satışları ile ilgili düşüncelerini de belirten Çağlayan, "İnternetten antika satışı sıklıkla yapılıyor. Çok başımıza geliyor: Vatandaş internetten 100 bin liraya bir antika almış, 150 bin liraya bana satmak istediğini söylüyor. Bende de çeşit bol. Aynı ürünü çıkartıp gösteriyorum. ’Ben bunu 10 bin liraya satıyorum’ diyorum. Şaşırıp kalıyor, ’olur mu öyle şey’ diyor. Yeterince araştırmayıp bilmeyince ederinin çok üstünde fiyatlara ürün alabiliyorlar" diye açıkladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Bengü’den Kayseri’de unutulmaz performans

2025-09-13 15:07 - Magazin

Operatör damada, eziyet olsun diye iş makinasını yağlattılar

2025-09-15 13:05 - Magazin

İsa Çifçi'den 625 Gündür Haber Yok

2025-09-15 10:22 - Marmaris

Apartmanda Çöp Sorununa Ağır Ceza Yolda

2025-09-12 13:52 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Düzce’de 14 bin 428 hayvana mikroçip takıldı

13:39 - İnsan

Çocukları sosyalleşsin diye geldi, sahnenin yıldızı oldu

13:21 - İnsan

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun 8 programı, Medek tarafından akredite edildi

13:03 - İnsan

Ağrı’da AFAD ekipleri mahsur kalan vatandaşlara ulaştı

12:55 - İnsan

Yeni yıla ’don’ nöbetiyle girdiler

12:23 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan