?>

Antikanın kalbi bu pazar Talas’ta atacak

Kurulduğu günden bu yana nostalji tutkunlarının büyük ilgisini gören antika pazarı, 14 eylül pazar günü yeniden kapılarını açıyor. Geçmişe duyulan özlemi doyasıya yaşatacak bu özel etkinlik, sonbaharın gelişiyle birlikte ziyaretçilerine hem alışveriş hem de kültürel bir zaman yolculuğu vaat ediyor.

Genel - 2 ay önce

Kurulduğu günden bu yana nostalji tutkunlarının büyük ilgisini gören Antika Pazarı, 14 Eylül Pazar günü yeniden kapılarını açıyor. Geçmişe duyulan özlemi doyasıya yaşatacak bu özel etkinlik, sonbaharın gelişiyle birlikte ziyaretçilerine hem alışveriş hem de kültürel bir zaman yolculuğu vaat ediyor.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın girişimleriyle Kayseri’ye kazandırılan ve 2019 yılında tarihi Harman Mahallesi Meydanı’nda başlayan Antika Pazarı serüveni, Mevlana Mahallesi Pazar Yeri’nde artan ilgiyle devam ediyor. Yeni yerinde daha geniş alan ve daha fazla katılımla düzenlenen pazar, sadece Talas ve Kayseri’den değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen antikacılarla zenginleşiyor.

Halı, kilim, seccade, tespih, saat, para, pul, nostaljik ev eşyaları ve daha nicesi Binlerce ürün arasında kaybolmak, geçmişin izlerini bugüne taşımak isteyenler için Antika Pazarı adeta bir hazine niteliğinde.

Her ayın ikinci pazar günü kurulan ve kentte geleneksel bir kültürel buluşma haline gelen bu özel pazar, 14 Eylül’de Talaslılara ve Kayserililere farklı bir gün yaşatacak. "Geçmişle gönül köprüsü"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yaptığı açıklamada, "Antika Pazarı, sadece bir alışveriş alanı değil aynı zamanda geçmişle kurduğumuz gönül köprüsüdür. Burada eskiye duyulan özlemle kültürümüzü yaşatıyor, ticari canlılığı da destekliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu nostalji dolu buluşmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Milyonluk ücreti elinin tersiyle itti: Mehmet Çevik Gemlik’te memleketi için ücretsiz sahne aldı

2025-09-12 00:53 - Magazin

İlgili Haberler

Keçiören’de gençlere yönelik buluşma

10:40 - Genel

Başkan Seçer: "Elektrikli otobüsler bizim vizyonumuza uygun"

10:44 - Genel

Çeşme Damla Sakızı, Ege Üniversitesi’nde tanıtıldı

10:09 - Genel

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay: "Basının sorunlarını elbirliği ile çözeceğiz"

10:08 - Genel

Gemlik Körfezi’nde balıkçıların oltasına köpek balığı takıldı

10:01 - Genel

Günün Manşetleri

Kadın üreticilere salep fidesi dağıtıldı

10:29 - Asayiş

Sudan kendi elektriklerini üreterek herkese örnek oldular

10:10 - Teknoloji

Dolmabahçe’de Beşiktaş’ın rakibi Fenerbahçe

10:08 - Spor

Bacağına saplanan korkuluk demiri ile hastaneye kaldırıldı

10:05 - Asayiş

Kadına şiddet uygulayan şahıs yakalandı

09:33 - Asayiş