?>

AOSB Beton Santrali’nde agrega stok sahası kuruluyor

AOSB BÖLGE MÜDÜRÜ ERSİN AKPINAR, KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMASINDA, "ÜRETİM KALİTEMİZİ EN ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK VE ÇEVRESEL ETKİMİZİ EN AZA İNDİRMEK AMACIYLA, AOSB BETON SANTRALİMİZDE YEPYENİ BİR YATIRIMI HAYATA GEÇİRİYORUZ. BİN 200 METREKARELİK ALANDA İNŞASINA BAŞLADIĞIMIZ AGREGA STOK SAHASI İLE 7 BİN 300 METREKÜP HAMMADDEYİ DIŞ ETKENLERDEN KORUYARAK GÜVENLE DEPOLAYACAĞIZ" DEDİ.

Ekonomi - 1 saat önce

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB,) çevreye duyarlı ve yüksek kalite odaklı üretim anlayışı doğrultusunda yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda AOSB Beton Santrali’nde hem çevresel etkiyi en aza indirmek hem de üretim standartlarını daha ileri seviyeye taşımak amacıyla 1200 metrekarelik alanda inşa edilecek Agrega Stok Sahası Projesi’nin yapımına başlandı.

Yeni yatırım ile birlikte, beton üretiminde kullanılan agregaların açık alanda rüzgar ve diğer dış etkenlere maruz kalmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Kapalı stok alanı sayesinde hammaddelerin çevreye yayılması ve toz oluşumu tamamen engellenirken, çevrenin korunmasına yönelik önemli bir adım daha atılmış olacak.

Agrega Stok Sahası, yalnızca çevresel fayda sağlamakla kalmayacak, beton üretiminde kaliteyi artıracak önemli avantajlar da sunacak. Kapalı depolama sistemi sayesinde stoklanan agreganın nem oranı ideal seviyede korunacak, böylece beton üretiminde kalite standardı ve ürün mukavemeti güvence altına alınacak.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, konuya ilişkin açıklamasında, "Üretim kalitemizi en üst seviyeye taşımak ve çevresel etkimizi en aza indirmek amacıyla, AOSB Beton Santralimizde yepyeni bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Bin 200 metrekarelik alanda inşasına başladığımız Agrega Stok Sahası ile 7 bin 300 metreküp hammaddeyi dış etkenlerden koruyarak güvenle depolayacağız" dedi.

Akpınar, bu kapalı alan sayesinde çevreye toz yayılımını bitirip, hava kalitesini güvence altına aldıklarını belirterek, "Malzemelerimizi doğru nem oranında saklayarak betonumuzun en yüksek dayanıklılığa ulaşmasını sağlıyoruz. Doğaya saygılı ve temiz üretim vizyonumuzla, sanayimize değer katan yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki hava kalitesinin korunmasına katkı sağlanırken, çevreye verilebilecek etkiler en aza indirilecek. Aynı zamanda üretim ve depolama süreçleri daha çevreci, daha güvenli, daha yüksek kaliteli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Gediz Tarhana Festivalinde Cengiz Kurtoğlu coşkusu

2026-07-19 00:40 - Magazin

BÜYÜK HACİMLİ ATIK TOPLAMA GÜNLERİ BELLİ OLDU

2026-07-18 15:56 - Marmaris

Marmaris'te Kayıp Kadın Aranıyor

2026-07-23 11:36 - Marmaris

Çorum’da Buray rüzgarı esti

2026-07-24 00:17 - Magazin

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

2026-07-23 13:59 - Spor

Çorum’da festival coşkusu havai fişek gösterisiyle zirveye çıktı

2026-07-22 00:23 - Gündem

Mahmut Orhan’dan Alaçatı pazarında sürpriz performans

2026-07-18 14:59 - Magazin

Marmaris yolunda motosiklet kazası sürücü hayatını kaybetti 

2026-07-21 19:55 - Marmaris

Bitlis’te gökyüzündeki hilal ile minaredeki hilal aynı karede

2026-07-19 00:07 - Gündem

İlgili Haberler

Ege’nin ’Patlıcan Vadisi’nden tüm dünya sofralarına

13:09 - Ekonomi

Quick Sigorta halka arz oluyor

12:53 - Ekonomi

Kahramanmaraş’ta sosyete pazarı 1 Ağustos’tan itibaren yeni yerinde

12:38 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi’nde bu yıl ilk taşın konulması hedefleniyor

12:25 - Ekonomi

Sinop’ta gıda denetimi

12:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kaparo dolandırıcıları versiyon atladı

11:52 - Asayiş

Erzurumspor FK, ikinci etap kampını tamamladı

11:40 - Spor

Elektrik direğine bağlı yaralı domuz yavrusu kurtarıldı

10:45 - Gündem

Aydın Valiliği’nden kritik orman yangını uyarısı

10:28 - Gündem

Köpek balıklarını elleriyle besliyorlar

09:45 - Gündem