?>

Apartmanın ortak kullanım alanları kapatılan sakinler ortak alanları kullanamıyor

Zonguldak’ın ereğli ilçesi sarıkorkmaz mahallesi’nde bir apartmanda yaşanan müteahhit-ev sahibi anlaşmazlığı, apartman sakinlerini isyan ettirdi. Daha önce elektriklerin kesilmesiyle gündeme gelen bina, bu kez ortak kullanım alanlarının engellenmesiyle ikinci kez müteahhit şoku yaşadı.

İnsan - 6 ay önce

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Sarıkorkmaz Mahallesi’nde bir apartmanda yaşanan müteahhit-ev sahibi anlaşmazlığı, apartman sakinlerini isyan ettirdi. Daha önce elektriklerin kesilmesiyle gündeme gelen bina, bu kez ortak kullanım alanlarının engellenmesiyle ikinci kez müteahhit şoku yaşadı.

Noter tasdikli apartman yöneticisi ve aynı zamanda kat maliki olan Mustafa Sağlam, apartmanın ortak kullanım alanı olarak geçen arka bahçenin müteahhit tarafından kapatıldığını ve bu durumun hem otoparka hem de apartman girişine ulaşımı engellediğini ifade etti. Yaşanan durumu ilk olarak emniyet birimlerine bildirdiklerini belirten Sağlam, "Apartman girişimize ve otoparka ulaşımı engelleyen tuğla birikintilerini fark edince emniyete müracaat ettik. Ancak emniyet bu konuda müdahale edemeyeceklerini söyledi. Ardından zabıtaya başvurduk. Zabıtaya, apartmanımıza ve bahçemize ulaşımı engelleyen yapı yığınlarının fotoğraflarıyla başvuruda bulunduk" dedi. "İskanı alınan binada hiçbir çalışma yok"

Apartmanın iskanının alındığını ve hali hazırda binada herhangi bir inşaat ya da tadilat çalışması olmadığını söyleyen Sağlam, müteahhidin bu alanları bilinçli olarak kullanıma kapattığını savundu. Sağlam, bu durumun nedeninin ise kendilerinin açtığı dava olduğunu öne sürdü.

Mustafa Sağlam, müteahhit ile aralarında süregelen hukuki sürecin etkisiyle baskı gördüklerini belirtti. Sağlam, "Resmi bir tehditte bulunulmuyor ama aracılarla bize haber gönderilerek, davadan vazgeçmemiz isteniyor. Bize fazla para istediğimiz söyleniyor. Oysa biz sadece 2018 yılındaki fatura bedellerimizi talep ettik, faiz dahi istemedik" diyerek yaşanan mağduriyeti dile getirdi.

Apartman sakinleri, ortak alanların engellenmesi nedeniyle hem sosyal yaşamlarının hem de güvenliklerinin tehlikeye girdiğini belirterek yetkililerden çözüm bekliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Boşandığı eşini bıçaklayan şahıs tutuklandı

2025-05-29 18:10 - Asayiş

İlgili Haberler

ETÜ’lü gençler ve özel gereksinimli çocuklar renkli etkinliklerle bir araya geldi

11:31 - İnsan

Rektör Hacımüftüoğlu, Bakan Memişoğlu ve Bakan Kurum’u ziyaret etti

11:27 - İnsan

Arpaçay Kaymakamı öğrencilerle öğle yemeğinde buluştu

11:17 - İnsan

Vali Sözer, Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı

11:15 - İnsan

Patnos’ta evi yanan aileye dernekten yardım eli

11:16 - İnsan

Günün Manşetleri

Araç Çarptı, “Şans” Ameliyatla Hayata Tutundu

10:57 - Sağlık

Dilencinin üzerinden 3 bin 731 TL para çıktı

10:34 - Asayiş

Düğünden 6 gün sonra gelinin altınları alıp kaçtı iddiası

10:26 - İnsan

Antalyaspor ile Galatasaray 59. randevuda

10:21 - Spor

Araç farına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

16:43 - Asayiş