?>

Araç klimaları için ’bakım’ uyarısı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte araç klimaları da sürücüler için vazgeçilmez hale geldi. Sıcak havalarda konforlu bir yolculuk sağlamak adına sıkça kullanılan klimaların, sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için düzenli bakımının yapılması büyük önem taşıyor.

Genel - 5 saat önce

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte araç klimaları da sürücüler için vazgeçilmez hale geldi. Sıcak havalarda konforlu bir yolculuk sağlamak adına sıkça kullanılan klimaların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için düzenli bakımının yapılması büyük önem taşıyor.

Oto klima ustaları, özellikle polen filtresi gibi parçaların ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Kirli veya tıkalı filtrelerin araç içinde hava kalitesini ciddi şekilde düşürdüğüne dikkat çeken ustalar, bu durumun solunum yolu rahatsızlıklarına ve kötü kokuya yol açabileceğini kaydetti. Oto klima ustaları, yaz aylarına girmeden önce klima gazı kontrolü, filtre değişimi ve genel klima sisteminin gözden geçirilmesinin hem araç konforu hem de sürücü ve yolcuların sağlığı açısından şart olduğunu ifade etti.

Diyarbakır’da klima ustası olan Baver Mafrak, araç içerisinde sağlıklı bir hava için polen fitresi değişiminin yapılması gerektiğini aktardı. Mafrak, "Klima gazını kontrol etmek lazım. Gaz kaçağı olmadığı sürece 10 yıl boyunca o gazı kullanabilirsiniz. Tabii bu kaliteli gaz dolumu için geçerli. Polen fitresi tıkandığı zaman o tıkanıklık havanın içeri girmesine izin vermiyor. Hal böyleyken tıkanan bir hava içeri gelmez ve araçların içine serin klima havası girmez. Polen fitresinin değişimi daha temiz sağlıklı ve güçlü bir serin hava akışını sağladığı için mutlaka yapıyoruz. Ayrıca havayı süzüp içeri veriyor polen fitresi. Klima fan derecesinin de 2 veya 3 seviyelerinde olması lazım. Ne kadar çok açarsanız o kadar az soğuk hava alırsınız. Klima bakımınızı zamanında yaptırın’’ dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

Düğün konvoyundan atılan meşale yangın çıkardı

2025-06-29 00:59 - Asayiş

MUĞLA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ, YENİ UZMAN HEKİMİNE KAVUŞTU

2025-06-27 14:02 - Sağlık

İzmir Menderes’te orman yangını

2025-06-29 14:06 - Asayiş

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

İlgili Haberler

Kahramanmaraş depremlerinde hasar gören Çalık Camii yeniden ibadete açıldı

15:35 - Genel

Rize’de meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden pilot son yolculuğuna uğurlandı

15:31 - Genel

Talas’ta bu Pazar ‘Maharetli Eller’

15:16 - Genel

Başkan Büyükkılıç, ilçe belediyeleri yatırım toplantılarına Hacılar ile devam etti

15:14 - Genel

DATÇA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI EREN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

14:55 - Genel

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem