?>

Aras Elektrik’ten doğa dostu adım: Fırtınada zarar gören leylek yuvaları yeniden yerine yerleştirildi

ARAS ELEKTRİK, SADECE ELEKTRİK DAĞITIMINDA DEĞİL, AYNI ZAMANDA ÇEVREYİ KORUMA KONUSUNDA DA ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU BÜYÜK BİR HASSASİYETLE YERİNE GETİRİYOR. HAYATA ENERJİ VERİRKEN SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE ANLAYIŞI DOĞRULTUSUNDA DOĞAYI VE DOĞAL YAŞAMI KORUMAYA DEVAM EDEN ARAS ELEKTRİK, BU SORUMLULUĞU HER ALANDA HİSSEDİYOR VE HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJELERDE ÇEVREYE DUYARLI ADIMLAR ATIYOR.

Gündem - 3 ay önce

Aras Elektrik, sadece elektrik dağıtımında değil, aynı zamanda çevreyi koruma konusunda da üzerine düşen sorumluluğu büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor. Hayata enerji verirken sürdürülebilir çevre anlayışı doğrultusunda doğayı ve doğal yaşamı korumaya devam eden Aras Elektrik, bu sorumluluğu her alanda hissediyor ve hayata geçirdiği projelerde çevreye duyarlı adımlar atıyor.

Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Söylemez köyünde fırtına nedeniyle zarar gören leylek yuvalarını fark eden ekipler, yuvaların yeniden yerine yerleştirilmesi için hemen harekete geçti. Direklere çıkan ekipler, leyleklerin yuvalarına güvenle dönebilmesi için yuvaları titizlikle onararak yeniden yerine yerleştirdi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, "Her yıl özellikle göç mevsimi öncesinde elektrik direklerinde bulunan leylek yuvalarını ve bu yuvalara yakın elektrik dağıtım hatlarını düzenli olarak kontrol ediyoruz. Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Söylemez köyünde fırtına nedeniyle zarar gören leylek yuvalarını tespit ettik. Ekiplerimiz kısa sürede müdahale ederek yuvaları onardı ve yeniden direklere yerleştirdi. Doğal yaşamın korunması adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Akbaş sözlerine şöyle devam etti:

"Aras Elektrik olarak doğa ile uyum içinde var olmanın önemini her fırsatta vurguluyoruz. Sürdürülebilir çevre anlayışımız doğrultusunda çevre dostu projeleri destekliyor, doğaya zarar vermeden hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Leyleklerin yuvalarına güvenle dönebilmesi, doğaya duyduğumuz hassasiyetin önemli bir göstergesidir. Çevre bilincini artırarak yalnızca şirketimiz için değil, tüm toplum için daha yaşanabilir bir gelecek oluşturmayı hedefliyoruz."

Doğa ile uyum içinde yaşamaya ve doğal yaşamı korumaya devam eden Aras Elektrik, her adımda daha yeşil bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmaris’te Tıp Bayramı’na Özel Anlamlı Söyleşi

2026-03-14 17:28 - Gündem

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

Marmaris’te Ramazan’la birlikte “dilenci” tartışması

2026-03-11 12:57 - Marmaris

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta esnafa verilen konteynerler kaldırılmaya başlandı

13:39 - Gündem

Tekirdağ’da etlik ve yumurtacı işletmelerde denetim süreci anlatıldı

13:19 - Gündem

Kleopatra Plajı turistlerle doldu taştı

13:15 - Gündem

Bisiklet tutkunlarından Dünya Bisiklet Günü’nde sağlıklı yaşam ve çevre mesajı

12:58 - Gündem

Kuzey Antalya İçmesuyu Tesisi İnşaatı Projesi’nde çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı

12:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem