?>

Ardahan’da 6 yıldır kayıp kadının cesedi toprağa gömülü halde bulundu

Ardahan’da 6 yıldır kayıp olan kadının cesedine ulaşıldı. (olgun yıldız/ardahan-iha)

Asayiş - 2 ay önce

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde 6 yıldır kayıp kadının cesedi, arazide toprağa gömülü olarak bulundu. Olayla ilgili kadının kocası ve 2 kardeşinin aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde 2011 yılında E.Y. ile evlenen ve evlendikten sonra Övündü köyüne yerleşen Yeliz Y, bu evlilikten 2 çocuk sahibi oldu. İddiaya göre, evliliği boyunca maruz kaldığı şiddet nedeniyle 2017’de köyü terk eden genç kadın, İstanbul’daki ailesinin yanına sığınıp eşine boşanma davası açtı. Eşiyle boşandıktan sonra çocuklarını görmek için son olarak 7 Aralık 2019’da Övündü köyüne giden kadından o tarihten sonra bir daha haber alınamadı.

Ailesinin yaptığı kayıp başvurusu üzerine başlatılan ilk soruşturmada, kadının eski eşi E.Y. ve bu kişinin 2 kardeşi hakkında "tasarlayarak adam öldürme" suçlamasıyla işlem yapıldı. Bu süreçte tutuklanan şüpheliler, cesede ulaşılamaması ve yeterli delil bulunamaması nedeniyle serbest bırakıldı.

2025 yılı içersinde Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü dosyayı yeniden açtı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen teknik analizler ve saha çalışmaları sonucu olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 9 şüpheli tespit edildi. Türkiye-Gürcistan sınırına yakın Kura Nehri kıyısı ile Övündü köyü çevresinde yaklaşık 4 kilometrekarelik alanda başlatılan aramalarda kadavra köpekleri, yeraltı görüntüleme cihazları, kurbağa adamlar ve çeşitli teknik ekipmanlar kullanıldı.

Gürcistanlı yetkililerinin de olayla ilgili bilgilendirildiği 29 günlük arama-tarama çalışmaları sonucunda bölgede 19 mağara ve çevresi detaylı şekilde incelendi.

Çalışmaların detaylandırılması üzerine Ardahan, İstanbul ve Çanakkale’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında E.Y. ve 2 kardeşinin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. Yürütülen detaylı, titiz ve yoğun çalışmalar sonucunda E.Y’nin Yeliz Y’yi tabancayla öldürdüğü, cesedini elbiseleriyle Kura Nehri kenarına gömdüğü ve cinayet silahını nehre attığı belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından başlatılan kazı çalışmalarında, toprağa gömülü kemik kalıntılarına ve Yeliz Y’nin kaybolduğu gün giydiği kıyafetlere ulaşıldı.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Atatürk Üniversitesi’nde yerli ilaç üretimi ve yerli uçak motorlarının testi hamlesi

2025-07-08 14:07 - Teknoloji

Rektör Hacımüftüoğlu, basınla buluştu

2025-07-08 16:46 - İnsan

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Çöp ev temizlendi, yedi yıllık kabus son buldu

2025-07-07 09:24 - Gündem

Muğla Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere Yol Yatırımı

2025-07-09 14:51 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Cinayet zanlısı tutuklandı

08:02 - Asayiş

EBYÜ öğrencisi asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

07:34 - Asayiş

Arnavutköy’deki fabrika yangını kontrol altına alındı

07:32 - Asayiş

Erzincan’da alkollü sürücünün kullandığı araç takla attı

06:53 - Asayiş

Arnavutköy’de 3 katlı fabrikada yangın

06:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

3 çocuk annesi eşini, bıçakla öldüren koca adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

İtalya Başbakanı Meloni: "İsrail, orantılılık ilkesinin ötesine geçti"

15:41 - Siyaset

"Uykudan önce abur cubur, sağlık için tehdit"

15:31 - Sağlık

Filenin Sultanları'ndan Kanada'ya Set Yok

13:36 - Spor

Anne ve Oğlunu Öldüren Şüpheli Tutuklandı

13:24 - Asayiş