?>

Ardahan’da uzman üreticilere 3,5 milyon lira hibe

Ardahan'da uzman üreticilere 3,5 milyon lira hibe. (olgun yıldız/ardahan-iha)

Ekonomi - 2 yıl önce

Ardahanlı 14 uzman üreticiye, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" kapsamında yaklaşık 3,5 milyon lira hibe desteği verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma alanındaki ’Uzman Eller Projeleri’ kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 1200 adet projeye toplamda 300 milyon TL hibe sağladı.

Ardahan’da ise, ’Uzman Eller Projesi’ kapsamında 14 üreticiye yaklaşık 3,5 milyon lira hibe desteği verildi. Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, proje kapsamında kırsalda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında yaklaşık 3,5 milyon hibe desteği verildiğini söyledi.

Hibe projelerinin üretim için çok önemli olduğunu belirten Cineviz, şunları söyledi:

"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında Ardahanlı 14 uzman üreticimizi destekledik. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda eğitim alan üreticilerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. İl proje yürütme birimimizce kontrolleri yapılan ve projesini eksiksiz tamamlayan 14 uzman üreticimiz ödemelerini almaya hak kazandı. 14 proje sahibine toplam 3 milyon 454 bin 625 lira tutarındaki hibe desteği Bakanlığımız tarafından ödendi. İlimize ve üreticilerimize bu maddi destek hayırlı olsun."

Üretimi ve üreteni desteklediklerini söyleyen Cineviz, "Bizler üreticimize destek vermeyi sürdüreceğiz. Alanında eğitim almış uzmanlarımızın Türkiye Yüzyılı’nda üretime büyük katkılarının olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda, desteklerle Kafkas arısının üretimini bölgede geliştirilmesini, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık üretim sahalarımızın üretim kapasitelerini artırmış olacağız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum beyaza büründü

2023-11-20 09:31 - İnsan

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

2023-11-20 11:39 - Asayiş

Marmaris'te 2024 Yerel Seçimleri İçin Belediye Başkan Aday Adayları Belli Olmaya Başladı

2023-11-19 16:50 - Marmaris

CHP’Lİ ACAR ÜNLÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI’NDA  BENDE VARIM DEDİ

2023-11-24 17:07 - Marmaris

VİZE BAŞVURULARINA GÖK MAVİSİ KALEM REDDİ

2023-11-22 20:21 - Ulusal

MARMARİSLİ KARETECİLER İL ŞAMPİYONU

2023-11-21 11:26 - Spor

MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ’DEN YENİ MÜJDELER

2023-11-22 11:00 - Sağlık

MARMARİS'TE SEÇİM HEYECANI

2023-11-22 19:48 - Siyaset

Recep İvedik'in 'Konya yerine Kenya'ya gittiği sahne gerçek oluyordu

2023-11-21 11:19 - Yaşam

Fethiye’de plaj temizliği

2023-11-21 11:06 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Yığılca’da bal dolum tesisi ve arı ürünleri satış mağazası açıldı

22:19 - Ekonomi

Samsun’a asırlık yatırım müjdesi

21:32 - Ekonomi

ORAN Kalkınma Ajansı’nın çalışmalarıyla bölgede Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısı artıyor

19:43 - Ekonomi

Kırklareli, hastalıktan ari işletme sayısında Türkiye birincisi

18:42 - Ekonomi

Başkan Gülsoy: "Etrafımızda yaşanan gelişmeler nedeniyle enflasyon ve faizler beklenildiği süreçte düşmüyor"

18:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset