?>

Arnavutköy’de geleneksel uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu

İSTANBUL’UN ARNAVUTKÖY'DE DÜZENLENEN GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU. YÜZLERCE ÇOCUĞUN AYNI ANDA UÇURTMA UÇURDUĞU ETKİNLİKTE AİLELER NOSTALJİ YAŞARKEN, ÇOCUKLAR İSE GELENEKSEL OYUNLARLA TANIŞTI.

Genel - 2 ay önce

İstanbul Arnavutköy’de düzenlenen geleneksel uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yüzlerce çocuğun aynı anda uçurtma uçurduğu etkinlikte aileler nostalji yaşarken, çocuklar ise geleneksel oyunlarla tanıştı.

Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Taşoluk TOKİ site bahçesinde düzenlenen uçurtma şenliğinde onlarca aile ve yüzlerce çocuk bir araya geldi. Arnavutköy Belediyesi ile Taşoluk TOKİ Site Yönetimi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla doldurdu. Etkinlikte çocukların açık havada aileleriyle birlikte vakit geçirmesi, geleneksel etkinliklerle buluşması ve ekran bağımlılığından uzaklaşması hedeflendi. "Telefon ve tabletle ilgilenmeyin"

Erdem Yağız Göksu adlı çocuk, etkinlikte çok eğlendiğini belirterek, "İlk geldiğimde çok eğlenmiştim. Bugün de çok güzel oldu. Uçurtmalar göklere kadar çıktı. Çok mutluyum. Böyle aktiviteler daha fazla olsun isterim. Bütün ailelere diyorum ki annenizle babanızla böyle etkinliklere katılın. Telefonla, tabletle ilgilenmeyin" dedi. "40 sene öncesine gitmişizdir"

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Kemal Bakal ise, çocuklarla birlikte eski günleri hatırladıklarını söyleyerek, "Burada çok güzel bir etkinlik var. Belediye güzel imkanlar sundu. Çocuklar için güzel bir aktivite oldu. Biz de onların yanında eğleniyoruz. Herhalde 40 sene öncesine gitmişizdir. Gayet güzel bir ortam var" ifadelerini kullandı. "Çocuklar mutluysa biz de mutluyuz"

Taşoluk TOKİ Site Yönetimi Başkanı Sefa Telci de, uçurtma şenliğini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Bu uçurtma şenliğini çocuklarımız mutlu olsun, telefon ve tabletlerden biraz uzaklaşsın diye her yıl düzenliyoruz. Gördüğünüz gibi çocuklar mutlu ve eğleniyor. İlerleyen yıllarda da devam ettireceğiz" diye konuştu.

Site yönetimi olarak yalnızca apartman bakımıyla ilgilenmediklerini ifade eden Telci, "Bu tür organizasyonlarla halkı, çocukları ve site sakinlerini mutlu etmek bizim görevlerimizden biri. Komşuluk ilişkileri çok önemli. Amacımız çocuklara bu kültürü aşılayabilmek" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazillili vatandaşları yaz konserinde buluşturdu

17:15 - Genel

Yabancı dansçıların tahta arabalarla yarışı renkli görüntülere sahne oldu

16:53 - Genel

Konya’da proje kültürünün geliştirilmesine yönelik eğitim programı başladı

16:23 - Genel

Davutlar ve Güzelçamlı’da yatırımlar sürüyor

16:22 - Genel

Kağıthane’de Ayazma Camii ve Külliyesi açılış için gün sayıyor

16:14 - Genel

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi