?>

Arpaçay’da yapılacak olan Kütük Ev 30 Milyon’a mal olacak

Arpaçay’da yapılacak olan kütük ev 30 milyon’a mal olacak(kars-iha)

İnsan - 6 ay önce

Arpaçay’da çıkan yangından tamamen yanan Kütük Evi yeniden yapılacak. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak Kütük Ev, Çıldır Gölü’nün çehresini değiştirecek.

9 Ekim 2023 tarihinde şömine bacasından çıkan yangınla tamamen yanarak kül olan ve Çıldır Gölü kenarında bulunan Arpaçay Kütük Ev’in yapımı için düğmeye basıldı.

Kars Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) arasında Kütük Ev’in yeniden yapımı için protokol imzalandı.

Kars Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Ziya Polat’ın katılımlarıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan ve SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca arasında yeni Kütük Evi’nin yapımı için imzalar atıldı.

Düzenlenen imza töreninde gazetecilere açıklamada bulunan SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca, Çıldır Gölü kenarında yeniden yapılacak olan Kütük Evi’nin 30 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Karaca, “Ajansımızın güdümlü proje desteği kapsamda Çıldır Gölü’nde eskiden de “Kütük Ev” olarak bildiğimiz projeyi tekrardan hayata geçireceğiz. Bu Kütük Evi tekrardan ihya etmek yeniden günübirlik bir tesis şeklinde yapacağız. Projede Kars İl Özel İdaresi yararlanıcımız, Arpaçay Köylere Hizmet Götürme Birliği ise proje ortağımız olacaktır. Özellikle yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerimize Çıldır Gölü’nde vakit geçirmek, eğlenmek, dinlenmek maksadında bir altyapı sağlanmış olacak. Projemizin toplam bütçesi 30 milyon lira olup bunun 8 milyon lirasını ajansımız destekleyecektir” dedi.

Kars Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan ise eni yapılacak kütük evin 2025 yılında tamamlayarak hizmete açılmasını planlandıklarını kaydetti.

Gazi Kars’ın çok sayıda markası bulunduğunu, Çıldır Gölü’nde bu markaların başında geldiğini İfade eden Vali Ziya Polat, “Çıldır Gölü kenarındaki Kütük Ev geçtiğimiz yıl maalesef yandı, Biz turizmin canlanması ve yine orada günübirlik tesisin yapılması için İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve SERKA proje çalışmalarını yaptılar. Şu an bakanlığımız, ajansımız ve İl Özel İdaremiz bütçesini ayarladılar. Amacımız önümüzdeki günlerde ihalesine çıkmak, büyük ihtimalle aynı model ve aynı tip bir günübirlik tesis yapacağız. Çünkü orası orman vasfında olduğu için taş binaya izin verilmiyor. Yine alt katındaki mevcut yerin üzerine ahşap Kütük Ev projesinin son aşamasına gelindi. İmzalardan sonra ödenekler de serbest kaldığında biz en kısa sürede ihaleye çıkarız. Kış sezonuna yetişir mi? Büyük ihtimalle bu sene kış sezonuna yetişmez ama biz bahar sezonu ile beraber inşallah bitirmiş oluruz. Çıldır Gölü’nün marka değerine güzel bir tesisle katkı sağlarız diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Öte yandan proje kapsamında, Kars’ın Arpaçay ilçesi Çanaksu köyü mevkiinde 2023 yılında yanarak kül olan Arpaçay Kütük Evi’nin yerine 500 metrekare alana sahip yeni bir günübirlik tesis inşa edilecek. Tesiste 6 konaklamalı oda, 100 kişilik kapalı restoran, 140 kişilik açık restoran, 16 kişilik özel yemek bölümü, kafe alanları, çocuk oyun alanı, idari ofisler, mutfak ve teknik alanlar yer alacak.

Proje, Çıldır Gölü’nün turizm potansiyelini daha da artırıp hem yerli hem de yabancı turistleri bölgeye çekmeyi amaçlıyor. Tesis, Çıldır Gölü’nün büyüleyici manzarası eşliğinde ziyaretçilere yeme-içme ve dinlenme imkanı sunarak bölge turizmini canlandırmayı hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

İlgili Haberler

Vali Çiçek, şehit aileleri ile bayramlaştı

10:39 - İnsan

Otizmli genç piyanistin hayali dünyaca ünlü piyanist olmak

10:32 - İnsan

Mersin’de 48 yıllık duvar gazetesi geleneği

09:54 - İnsan

Başkan Çenet’ den çocuklara bayram hediyesi

09:49 - İnsan

Down sendromlu diye okula gönderilmedi, bir öğretmen hayatını değiştirdi

09:45 - İnsan

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan