?>

Aşırı yağışla birlikte denize sürüklenen binlerce tatlı su balığı, tuzlu suda telef oldu

Sahil kıyıları telef olan binlerce kefal ve sazan balıklarıyla kaplandı.

Gündem - 7 saat önce

Hatay’da etkili olan aşırı yağışla birlikte Asi Nehri’nden Akdeniz’e sürüklenen tatlı su balıkları, tuzlu suda yaşayamayarak telef oldular. Samandağ ilçesinde sahil kıyıları telef olan binlerce kefal ve sazan balıklarıyla kaplandı.

Geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışla birlikte Lübnan’dan doğarak Hatay’ın Samandağ ilçesinden denize dökülen Asi Nehri’nde de suyun debisinde artma yaşandı. Yağışla birlikte Asi Nehri’nden sürüklenerek Samandağ ilçesinde Akdeniz’le buluşan tatlı su balıkları tuzlu suya uyum sağlayamayarak telef oldular. Akdeniz’in Samandağ kıyıları binlerce telef olan kefal ve sazan balığı ile kaplandı.

"Asi Nehri’nde tatlı sudaki balıklar, tuzlu suya gelince telef oldular"

Amatör olarak olta balıkçılığı yapan Özgür Garip, sahilin telef olan balıklarla kaplı olduğunu belirterek "Sahilde baya telef olan balık var. Geçtiğimiz günlerdeki yağışlardan dolayı Asi Nehri’nde tatlı sudaki balıklar, tuzlu suya gelince telef oldular. Bunun nedenini tam olarak bilmiyorum. Normalde tatlı su balıkları tuzlu suda yaşayamazlar ama bun balıklar önceden telef olmuş. Asi Nehri’nin kenarlarında da ölü balıklar var" dedi.

"Balıklar, sahil boyuncu balıklar telef olmuş şekilde bulunuyor"

Telef olan balıkların kefal ve sazan olduğunu ifade eden Enzer Çay, "Burası tatlı su ile tuzlu suyun birleştiği noktada oluyor. Birleşme noktası olduğu için balıklar; tatlı sudan tuzlu suya, tuzlu sudan tatlı suya geçiş yaparlar. Bu geçişler olduğunda tatlı su balıkları, tuzlu suda yaşayamazlar. Bu yüzden ölü balıklar sahile vurdu. Geçen günlerde bu bölgede aşırı yağışlar ve seller oldu. Bu telef olan balıklarda selle birlikte Asi Nehri’nden tuzlu suya geldiler ve telef oldular. Tatlı suda yaşayan balıklar, tuzlu suya gelince telef oldular. Balıklar, sahil boyuncu balıklar telef olmuş şekilde bulunuyor. Ölü balıkların çoğu sazan ve kefal balıklarından oluşuyor. Sahilde ölü balıkların sayısı çok fazla" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Hüyük ve Derbent’te çiftçiler yağmur duasında buluştu

15:25 - Gündem

Adıyaman’da çiftçiler ayıyla karşılaştı

14:54 - Gündem

Bir günlük tatili fırsat bilen Antalyalılar Konyaaltı Sahili’ni doldurdu

14:52 - Gündem

Giresun’da ATAK’tan doğada sınırları zorlayan arama kurtarma eğitimi

14:42 - Gündem

Antik Çağ’dan günümüze uzanan yolculuk: Kilikya Yolu ziyaretçilerini ağırladı

14:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Eber Gölü için yürüdüler

13:28 - Gündem

Şampiyonluk kutlamasına döner bıçaklarıyla katıldılar

13:20 - Asayiş

Karayollarında müzikli uyarı işareti uygulaması

12:25 - Siyaset

Su giderine sıkışan kedi kurtarıldı

12:18 - Asayiş

Patronunu Gasp Edip Okul Servisini Çaldı

11:17 - Asayiş