?>

Aslanapa Dere köyü camii ibadete açıldı

ASLANAPA DERE KÖYÜ CAMİİ İBADETE AÇILDI

Ekonomi - 18 saat önce

Kütahya’nın Aslanapa ilçesine bağlı Dere Köyü’nde yapımı tamamlanan Dere Köy Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılış programına Kütahya Valisi Musa Işın, Aslanapa Kaymakamı İsmail Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, ilçe protokolü, hayırsever vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı. Toplam 550 metrekare kullanım alanına sahip cami, zemin katta yemekhane, toplantı salonu veya ibadet alanı olarak kullanılabilecek çok amaçlı bir salon ile üst katta mahfil bölümü dahil 320 kişilik cemaat kapasitesine sahip olarak inşa edildi. Zemin katın da ibadete açılmasıyla birlikte aynı anda yaklaşık 600 kişinin ibadet edebileceği belirtildi. Cami müştemilatında ayrıca gasilhane de yer alıyor.

Törende konuşan Vali Musa Işın, camilerin sadece ibadet edilen mekânlar değil, aynı zamanda birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın en önemli sembollerinden biri olduğunu ifade etti. İslamiyet’in Türk milletinin en büyük manevi gücü olduğunu vurgulayan Musa Işın, milletin tarih boyunca elde ettiği başarıların temelinde inanç, birlik ve beraberlik ruhunun bulunduğunu söyledi. Ezan sesinin yükseldiği beldelerin huzurun hâkim olduğu yerler olduğunu belirten Musa Işın, minarelerin Allah’ın birliğini ve İslam’ın yüceliğini simgelediğini dile getirdi. Camilerin büyük ölçüde vatandaşların hayırlarıyla inşa edildiğine dikkat çeken Vali Musa Işın, "Vatandaşımız kendi imkânlarıyla camisini yapıyor. Bu hayırlı eserler milletimizin inancı, dayanışması ve hayırseverliği sayesinde yükseliyor" dedi.

Hayır yapmanın önemine de değinen Musa Işın, Tavşanlı Sanayi Sitesi Camii’nin yapımına katkı sağlayan genç bir hayırseveri rahmetle anarak, yapılan hayırların insanlar için kalıcı bir sadaka-i cariye olduğunu ifade etti.

Vali Musa Işın, Dere Köy Camii’nin yapımında emeği geçen dernek yöneticilerine, hayırseverlere ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, Kütahya’nın ve Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde huzurla yaşaması temennisinde bulundu.

Program, yapılan duanın ardından kurdele kesimi ve caminin gezilmesiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Denizli Büyükşehir ile yaz dolu dolu geçiyor

2026-07-13 12:45 - Magazin

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Bakü, Uluslararası Vücut Estetiği ve Güzellik Kongresine ev sahipliği yapıyor

2026-07-14 00:16 - Magazin

Diplomasinin ritmi "Erik Dalı" oldu

2026-07-15 00:44 - Magazin

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

İlgili Haberler

Bir dönem Türkiye’nin en büyüklerindendi, şimdi korku filmlerini aratmıyor

22:10 - Ekonomi

Jantsa, Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında yer aldı

19:55 - Ekonomi

DENİB Başkanı Uğurlu: "Sanayicinin karını finansman giderine ayırması risk oluşturuyor"

17:33 - Ekonomi

İSO ikinci 500’de Gaziantep’ten 33 firma

17:21 - Ekonomi

Çandır: "Gübrede yıllık artış yüzde 63,56"

17:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık