?>

Asrın felaketinde yerle bir olan Habibi Neccar Camii’nde 6 Şubat’ın ardından ilk cuma namazı kılındı

HATAY'DA ASRIN FELAKETİNDE YIKILAN VE İNŞA ÇALIŞMALARIYLA RESTORE EDİLEREK YENİDEN İBADETE AÇILAN HABİBİ NECCAR CAMİİ'NDE GÜNLER SONRA CUMA NAMAZI KILINDI. DUYGU DOLU ANLAR YAŞADIKLARINI İFADE EDEN VATANDAŞLAR, MUTLU OLDUKLARINI SÖYLEDİLER.

Genel - 6 ay önce

Hatay’da asrın felaketinde yıkılan ve inşa çalışmalarıyla restore edilerek yeniden ibadete açılan Habibi Neccar Camii’nde günler sonra cuma namazı kılındı. Duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, mutlu olduklarını söylediler.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımın yaşandığı Hatay’da binlerce bina yerle bir olurken kentin en önemli tarihi yapıları da zarar görmüştü. Asırlar boyunca medeniyetlerin beşiği olan kentin sembol simgelerinden olan, 7. yüzyılda inşa edilen ve Anadolu’daki ilk cami olma özelliği taşıyan Habibi Neccar Camii de depremde ağır hasar almıştı. Depremde kuzey beden duvarı büyük hasar alan camide, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Eylül 2023’te restorasyon çalışmalarına başlandı. Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarının bittiği Habibi Neccar Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz cumartesi günü ibadete açıldı. Günler sonra yeniden Habibi Neccar Camii’ne cuma namazı kılma fırsatı bulan vatandaşlar camiye akın etti. Cuma namazı yoğunluğu yaşanan camideki kalabalık avluya sığmazken o anlar havadan görüntülendi.

Cuma namazını Habibi Neccar Camii’nde kılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı; asrın felaketinin ilk günlerinde Habibi Neccar camine gelerek, caminin yeniden ayağa kalkması için dua ettiğini belirterek "6 Şubat depreminin ardından Habibi Neccar Cami’sine ilk giren bendim. O zaman girdiğimde çok hüzünlenmiştim. Buradaki duvara çıkıp uzun uzun seyretmiştim. O gün ettiğim duada, Habibi Neccar caminin eskisinden daha sağlam ve güzel yapılıp, vatandaşlarımızın hizmetine alınması için dua etmiştim. Şükürler olsun ki bugün onu yaşadım. Biz burada acıyla ve ümidi bir arada yaşadık. İnsanlar bir taraftan acıları çekerken diğer taraftan da hep umut beslediler. Ben bu insanlarımızın hem acılı zamanlarında hem de umutlarını beslediği zamanlarında buradaydım. Bundan dolayı vatandaşlarımızla aramızda ünsiyet bağ oluştu. Depremin olduğu gün birbirimiz sarılmıştık , kucaklaşmıştık ve birbirimizin koluna girmiştik. Bugünde burada birbirimize omuz vererek saf tuttuk ve Cuma namazını kılıp Yüce Allah’ımıza şükrettik" dedi.

Günler sonra Habibi Neccar Camii’nde namaz kılmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yusuf Cihat Yeten, "Bugün çok heyecanlıyım ve mutluyum. Depremden sonra Habibi Neccar Camide ilk defa cuma namazı kıldım. Müslümanlık için gurur vericiydi. Cami çok güzel ve vatandaşların yoğun ilgisi var. Gençlerimizin gelip bu camide namaz kılmalarını isterim" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından yeniden inşa edilen Habibi NEccar Camii’nin inşası için emek verenlere teşekkür eden Mehmet Yürek, "Depremden 3 yıl sonra ilk defa Habibi Neccar Camide Cuma namazı kılmak çok önemli ve değerliydi. Tüm Müslümanlar ve deprem geçirmiş ilimiz için restore edilen camimiz için devletimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

2025-12-31 09:58 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nin Veteriner Alımı İlanı Tartışma Yarattı

2025-12-27 12:58 - Marmaris

Metin Ergun’dan Uyuşturucuya Ulusal Seferberlik Çağrısı

2025-12-29 11:26 - Gündem

Bölge İdare Mahkemesi’nden Marmaris Belediyesi’ne bir ‘red’ daha

2025-12-29 13:08 - Asayiş

Bodrum’da yılbaşı hareketliliği zirveye ulaştı

2025-12-27 22:00 - Magazin

Fedon, "Kristal Karlar Diyarı"nda 2026’ya merhaba diyecek

2025-12-31 13:36 - Magazin

Uludağ’da yılbaşı kutlamasına damga vuran görüntü

2026-01-01 00:40 - Magazin

Kış festivalinde eğlence hız kesmeden devam ediyor

2025-12-27 09:25 - Magazin

Ambulans şoförü kazada hayatını kaybetti

2025-12-26 16:32 - Asayiş

Milletvekili Ergun‘’ makarnaya mahkûm edilen millet’’

2026-01-02 12:50 - Gündem

İlgili Haberler

Mudanya’da denizcilik ve kabotaj bayramı teması "Mavi Vatan"dı

12:39 - Genel

Başkan Çolakbayrakdar: "Her yeni park, şehrimize kazandırılan yeni bir nefestir"

12:27 - Genel

Rektör Prof. Dr. Altun, akademik ve idari personel ile buluştu

12:24 - Genel

Kursiyerlerinden el emeği göz nuru sergi

12:22 - Genel

Çanakkale’de Kabotaj Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlandı

11:48 - Genel

Günün Manşetleri

Şehit polisin emaneti Eylül Asel yüzmede gururlandırdı

11:56 - İnsan

Burun spreyi bağımlılığına dikkat

11:45 - Sağlık

Sokak ortasında elinde tabancayla hareketsiz yatan genç paniğe neden oldu

11:38 - Asayiş

ABD Yüksek Mahkemesi'nden Trump'a Şok Darbe

11:13 - Dünya

10 ilde sahte altın operasyonu

11:13 - Asayiş