?>

Atakum’da çocuklardan çevre temizliği konusunda anlamlı etkinlik

ATAÇOCUK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ'NDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER, BÜYÜKLERİNE ÖRNEK OLMAK AMACIYLA YERE ATILAN ÇÖPLERİ TOPLAYARAK ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Gündem - 4 ay önce

Samsun’un Atakum Belediyesi, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Belediyenin Ataçocuk Çocuk Gelişim Merkezi’nde öğrenim gören öğrenciler, büyüklerine örnek olmak amacıyla yere atılan çöpleri toplayarak çevre temizliğine dikkat çekti.

Doğa dostu çalışmalarına devam eden Atakum Belediyesi, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla, Ataçocuk Çocuk Gelişim Merkezi’nde farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

‘Toplum Sağlığı ve Çocuklarımızın Hayatı İçin Haydi Harekete Geçelim’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte, belediye ekipleri merkezin 3-6 yaş aralığındaki öğrencilerine çevre temizliğinin insan ve doğa için önemi hakkında bilgilendirme yaptı. Ataçocuklu minikler, bilgilendirmenin ardından okul bahçesinde ve çevre alanda yere atılan çöpleri tek tek topladı. Eğlenceli anların yaşandığı etkinlikte çocuklara, ‘Çöp Canavarı Olma Çevre Kahramanı Ol’, ‘Geleceğim İçin Çöpü Kutuya At’, ‘Temiz Çevre Mutlu Yarınlar’, ‘Sokağım Evim Temiz Tutarım’ gibi çevre temizliğine dikkat çeken sözlerin yer aldığı balonlar verildi.

Atakum Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürü Hasan Serhat Uzun, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Atakum Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, yapmış olduğumuz etkinlikte ‘Atakum hepimizin burada büyüyecek çocuklarımız da bizim emanetimiz’ düşüncesiyle temiz, sağlıklı, düzenli bir Atakum hepimizin ortak sorumluluğumuz etkinliği gerçekleştirdik. Son zamanlarda çöp konteynerlerinin yanında bırakılan moloz ve inşaat atıkları, sokak hayvanlarını beslemek için bırakılan yiyecekler çevre kirliliğine ve kötü görüntüye neden olmakta, temizlik çalışmalarının aksaması şeklinde de bizlere zorluk çıkarmaktadır. Müdürlüğümüz ile iletişime geçildiğinde bu konuyla ilgili, gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Temizlik sadece belediyenin değil, hepimizin ortak sorunudur. Atakum hepimizin, gelecek de çocuklarımızındır" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Mehmet Çevik’ten samimi itiraflar: "Sahne aşkım hiç bitmedi"

2026-02-08 13:59 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

Kütahya’da ’7’den 77’ye Türk Halk Müziği Korosu’ konseri

2026-02-13 10:25 - Magazin

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

MARMARİS'TE 30 DAKİKADA 32 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

2026-02-12 13:23 - Marmaris

İlgili Haberler

Hazar Gölü’nde dev temizlik 12 ton atık toplandı

22:19 - Gündem

Karabük’te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi

21:00 - Gündem

Tokat’ta dolu yağışı yolları beyaza bürüdü

20:11 - Gündem

Sivas’ta usulsüz ele geçirilen 4 keklik doğaya salındı

19:53 - Gündem

Yağmur sonrası gökkuşağı güzelliği

19:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem