?>

Atatürk’ün Aliağa’ya gelişinin 91’inci yılı kutlandı

Atatürk’ün aliağa’ya gelişinin 91’inci yılı kutlandı

Genel - 3 hafta önce

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in Aliağa ilçesine gelişinin 91’inci yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı.

Aliağa Belediyesi tarafından Atatürk Hatıra Köşesi’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Kutlama programında ilk konuşmayı Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şube Başkanı Erol Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, "Atatürk’ün Aliağa’ya gelişi 30 yıla yakın bir zamandır aynı yer ve saatte kutlanmaktadır. Bu kutlamalar eminim ki bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Aliağa halkı olarak şundan gurur duymalıyız, 91 yıl önce bir köy dahi olmayan Aliağa, bugün Türkiye’nin sayılı ilçelerinden biri haline gelmiştir. Bu büyük bir dönüşüm ve gelişimdir. Tüm ülkemizde de sağlanmasını dilerim" dedi. "Bugün Aliağa’nın bayramı"

Aliağa Kent Belleği’nde katkıları olan ADD Yönetim Kurulu Üyesi Selim Erkmen ise, "Bugün Aliağa’nın bayramı. Atatürk 91 yıl önce Aliağa’dan geçti ve Aliağa halkı onu coşkuyla karşıladı. Ne mutlu ki ben onu canlı gören kişilerle tanıştım ve anılarını dinledim. Atatürk ilk olarak Bergama Şose’sine uğradı, daha sonra Atatürk İlkokulu’nda, o dönemki adıyla Aliağa İlk Mektebi’nde öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Atatürk’ün Aliağa’da üçüncü durağı ise İskele Meydanı dediğimiz yer. Orada durup Kaptan Restoran’ın önünde balıkçılarla sohbet etti. Bu seyahatin amacı devrimlerin halk arasında yerleşip yerleşmediğini görmek ve askeri birlikleri denetlemekti" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar, Araştırmacı Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım, Atatürk’ün Aliağa’ya gelişi hakkındaki hatıralarından ve dönemin önemli kişilerinden bahsetmesiyle devam etti. Aliağa’nın yerel şairi Bahri Ar ’Atatürk’üm Neredesin’ isimli şiirini okudu. Kutlama programı, halk oyunları yarışmasında İzmir birincisi seçilen Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle sona erdi.

Programa Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, ADD Aliağa Şubesi Başkanı Erol Çetinkaya, ADD yönetim kurulu ve üyeleri, Eğitimci Yazar Cevat Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Marmaris'te Anaokulu Yanında Domuz Sürprizi

2025-04-10 11:45 - Gündem

İlgili Haberler

Üniversite öğrencilerinden engelliler için farkındalık yürüyüşü

18:20 - Genel

Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlandı

17:39 - Genel

Hayatını kaybeden piyade er Yılmaz, toprağa verildi

17:29 - Genel

Başkan Çerçioğlu: "Yörük kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz"

16:46 - Genel

Başkan Büyükkılıç, Anbar’da cami inşaatını inceledi

16:07 - Genel

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor