?>

Atatürk Üniversitesi, Bioexpo 2025’te Yaşam Bilimleri Ekosisteminin güçlü paydaşı oldu

YAŞAM BİLİMLERİ ALANINDA TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ETKİNLİĞİ OLARAK KABUL EDİLEN BİOEXPO 2025, 15–17 EKİM 2025 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR ULUSLARARASI KONGRE VE SERGİ SARAYINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Teknoloji - 9 ay önce

Yaşam bilimleri alanında Türkiye’nin en kapsamlı etkinliği olarak kabul edilen BioExpo 2025, 15-17 Ekim 2025 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.

Biyoteknoloji, ilaç, temizoda teknolojileri ve laboratuvar sistemleri alanlarında faaliyet gösteren kamu kurumları, akademik yapılar ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren fuar; yenilikçi fikirlerin, ileri teknolojilerin ve stratejik iş birliklerinin buluşma noktası oldu.

Atatürk Üniversitesi, bu yılki BioExpo organizasyonunda yalnızca bir katılımcı değil, ülkemizin yaşam bilimleri araştırmalarında öncü rol üstlenen bir paydaş olarak yer aldı. Üniversite, bilimsel üretkenliğini ve Ar-Ge kapasitesini hem ulusal hem uluslararası ölçekte tanıtarak, geleceğin biyoteknoloji ve ilaç ekosisteminde etkin bir aktör olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yapay Zekâ Temelli İlaç Geliştirme Paneline Atatürk Üniversitesi Ev Sahipliği Yaptı

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Yapay Zeka Temelli İlaç Geliştirme" panelinin moderatörlüğünü, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Türkez üstlendi.

Panelde, yapay zekânın ilaç keşfi ve geliştirme süreçlerindeki dönüştürücü rolü, klinik veri analizi ve moleküler hedefleme teknikleri çok yönlü biçimde tartışıldı. Sanofi Avrasya Bölge Başkanı Cem Öztürk, KTH-Royal Institute of Technology & King’s College London’dan Prof. Dr. Adil Mardınoğlu ve Trustlife Ventures Ar-Ge Merkezi Genel Müdürü Dr. Duygu Dağlıkoca’nın konuşmacı olarak katıldığı oturumda, akademi-sanayi-yatırımcı iş birliklerinin önemi vurgulandı.

Atatürk Üniversitesinin moderatörlüğünde gerçekleştirilen panel, üniversitenin biyoteknoloji ve yapay zekâ temelli ilaç araştırmalarındaki liderliğini gözler önüne serdi.

Akademi-X Buluşması: Ulusal Araştırma Merkezleri Arasında İş Birliği Köprüsü

Atatürk Üniversitesi, fuar kapsamında düzenlenen Akademi-X | Merkezler Arası İş Geliştirme ve Deneyim Paylaşımı Buluşması oturumunda da etkin rol üstlendi. DAYTAM, ATA-TTO ve Teknokent temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda; araştırma altyapılarının ortak kullanımı, proje koordinasyonu ve kamu-özel sektör iş birliklerinin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

BioExpo CONNECT koordinasyonunda, SBÜ Teknopol İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi HTTM ve DEÜ İBG’nin bilimsel desteğiyle gerçekleşen toplantıda Atatürk Üniversitesi, Doğu Anadolu bölgesinin temsilcisi olarak yer aldı ve ulusal araştırma merkezleri arasındaki etkileşimi güçlendirecek bir platformun hazırlık sürecine dahil oldu.

DAYTAM ve ATA-TTO İş Birlikleriyle Ulusal Görünürlük Arttı

Atatürk Üniversitesi standı, özgün tasarımı, etkileyici sunumları ve görsel içerikleriyle katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Fuar boyunca ziyaretçiler, Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM) ve ATA Teknoloji Transfer Ofisi (ATA-TTO) tarafından yürütülen araştırma projeleri, cihaz altyapıları ve Ar-Ge olanakları hakkında bilgi aldı.

Boğaziçi, Yıldız Teknik, Dokuz Eylül ve Sağlık Bilimleri Üniversiteleri başta olmak üzere birçok kurum temsilcisi, Atatürk Üniversitesinin altyapısını örnek model olarak değerlendirdi. TÜBİTAK, TÜSEB ve İBG temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, ortak projeler, fon desteği ve akademik iş birlikleri için somut adımlar atıldı.

Geleceğe Yönelik Stratejik Kazanımlar

BioExpo 2025, Atatürk Üniversitesinin bilimsel görünürlüğünü artırırken, yaşam bilimleri alanında yeni ortaklıklar, iş birliği platformları ve proje fırsatlarının doğmasına zemin hazırladı. Fuara katılan öğretim üyeleri, araştırmacılar ve öğrenciler, sektörün güncel dinamiklerini yakından tanıyarak akademik vizyonlarını genişletti.

Etkinlik sonrası yapılan değerlendirmelerde, üniversitenin ulusal ölçekte oluşturulacak çevrim içi yaşam bilimleri platformunun Doğu temsilcisi olarak görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Bu durum, Atatürk Üniversitesinin bölgesel Ar-Ge koordinasyonunda stratejik bir merkez haline geldiğini gösterdi.

Prof. Dr. Hasan Türkez: "Atatürk Üniversitesi, Yaşam Bilimlerinin Geleceğinde Aktif Rol Oynamaya Devam Edecek"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Türkez, fuarın ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "BioExpo 2025, akademi, kamu ve özel sektörün bilgi ve deneyimlerini bir araya getiren çok değerli bir platformdu. Atatürk Üniversitesi olarak bu tür organizasyonlarda yer almak hem üniversitemizin görünürlüğünü artırıyor hem de bilimsel üretim kapasitemizi daha geniş bir ağda paylaşma imkânı sunuyor. Yaşam bilimleri, geleceğin stratejik alanlarından biri olacak. Biz de bu geleceğin şekillenmesinde öncü bir üniversite olarak aktif rol almaya devam edeceğiz."

Atatürk Üniversitesinin Katılımı Sektörde Örnek Gösterildi

Fuarda sergilenen kurumsal zarafet, profesyonel sunumlar ve etkin iletişim yaklaşımı, diğer üniversite ve firma temsilcileri tarafından örnek uygulama olarak değerlendirildi. BioExpo 2025 katılımı, Atatürk Üniversitesinin yaşam bilimleri alanında uluslararası vizyonunu güçlendirirken, Türkiye’nin bilimsel gelişimine katkı sunma misyonunu da pekiştirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

İlgili Haberler

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi dünya sahnesinde

15:16 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Yalova-Armutlu arasındaki seyahat süresini 60 dakikadan 30 dakikaya düşürdük"

14:59 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Ankara’nın batısını kuşatan banliyö hattı yaklaşık 52 kilometreye ulaşacak"

13:09 - Teknoloji

GMKA ve Balıkesir Üniversitesi gençleri iş dünyasına hazırlıyor

12:47 - Teknoloji

Uluslararası Göstergebilim semineri Balıkesir’de düzenlenecek

12:42 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

14:15 - Asayiş

Milyonlarca lira değerindeki altınları alıp sırra kadem bastı

14:11 - Asayiş

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

13:59 - Spor

YKS sonrası tercih uyarısı: "Yapay zeka çağını göz ardı etmeyin"

13:53 - Eğitim

Fethiye'de Orman Yangını Kontrol Altında

13:34 - Asayiş