?>

Atatürk Üniversitesi İle KUDAKA arasında "Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü" imzalandı

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNDE BÖLGESEL KALKINMAYA KATKI SUNACAK ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLDİ. ÜNİVERSİTE, KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUDAKA) İLE "KALKINMA AJANSLARI SİBER VATAN PROGRAMI SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ"NÜ İMZALAYARAK, SİBER GÜVENLİK ALANINDA NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞININ YETİŞTİRİLMESİNE ÖNCÜLÜK EDECEK BİR İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTI.

Teknoloji - 2 ay önce

Dijital dönüşüm süreçlerinde bölgesel kalkınmaya katkı sunacak önemli bir adım daha Atatürk Üniversitesi tarafından hayata geçirildi.

Üniversite, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile "Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü"nü imzalayarak, siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine öncülük edecek bir iş birliğine imza attı. Protokol, Atatürk Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, KUDAKA adına ise Genel Sekreter Oktay Güven tarafından imzalandı. Gerçekleştirilen imza törenine, iki kurumun yöneticileri ve ilgili birim temsilcileri de katıldı.

Amaç: Siber Güvenlikte Yerli ve Milli Kapasiteyi Güçlendirmek

Kalkınma Ajansları tarafından yürütülen Siber Vatan Programı, Türkiye’nin siber güvenlik alanında uzman ihtiyacını karşılamayı, bu alanda farkındalık oluşturmayı ve üniversite öğrencilerinin yeteneklerini geliştirerek sektöre kazandırılmasını amaçlıyor. Bu doğrultuda hazırlanan iş birliği protokolü; Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin siber güvenlik farkındalığını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve beceri geliştirme faaliyetleriyle dijital güvenlik alanında kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla hazırlandı. Protokol kapsamında başarılı olan öğrenciler staj programlarına dahil edilerek uygulamalı tecrübelerle desteklenecek. Ayrıca, program süresince Atatürk Üniversitesinin kurumsal internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından bilgilendirme ve duyuru faaliyetleri gerçekleştirilecek.

İki Kurumdan Güçlü İş Birliği Vurgusu

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, yapılan protokolün sadece bir eğitim iş birliği değil, aynı zamanda dijital geleceğe yapılan stratejik bir yatırım olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Atatürk Üniversitesi olarak, öğrencilerimizi geleceğin mesleklerine hazırlamak ve ülkemizin dijital güvenliğine katkı sunmak temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. KUDAKA ile birlikte yürütülecek bu program sayesinde, bölgemizin gençleri siber güvenlik alanında donanımlı bireyler haline gelecek ve hem kamuya hem özel sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırılacaktır."

KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ise, üniversitelerle yapılan iş birliklerinin bölgesel kalkınma açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları ifade etti: "Ajans olarak, dijitalleşme süreçlerinde yerli kapasiteyi artırmak ve gençlerimizi bu alanda desteklemek için çalışıyoruz. Atatürk Üniversitesinin akademik birikimiyle yürütülecek bu programın, Doğu Anadolu Bölgesinin dijital dönüşümüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

İlgili Haberler

Gürün Türk Telekom M.T.A Lisesi dünya şampiyonu oldu

17:20 - Teknoloji

Uluslararası Bilgisayar Klavye Yarışında Türkiye Dünya şampiyonu oldu

15:48 - Teknoloji

Kütahya’daki ’Devfest’25’ etkinliği teknoloji tutkunlarını bir araya getirdi

12:51 - Teknoloji

Uzmanlar uyardı: Yapay zeka hem teknolojik hem psikolojik risk taşıyor

12:06 - Teknoloji

Araç takip sistemi çöktü

12:01 - Teknoloji

Günün Manşetleri

MUSKİ’den Ortaca’da Yağmur Suyu Çalışması

15:43 - Sağlık

Alkollü ve ehliyetsiz kadın sürücü dehşet saçtı

14:50 - Asayiş

Boşanma duruşmasından çıktı, eşini sırtından bıçakladı

14:26 - Asayiş

Amatör ligde tarihi fark

14:20 - Spor

Düğün günü husumetlisini vuran sanıklara 10 yıl hapis

14:10 - Asayiş