?>

’Ateş Kadınlar’ sergisi sanatseverlerle buluştu

Eskişehir'de kadının evrensel gücünü ve yenilikçi potansiyelini odağına alan 'ateş kadınlar' adlı heykel ve fotoğraf sergisi, eskişehir büyükşehir belediyesi kent müzeleri kompleksi’nde açıldı.

İnsan - 7 ay önce

Eskişehir’de kadının evrensel gücünü ve yenilikçi potansiyelini odağına alan ’Ateş Kadınlar’ adlı heykel ve fotoğraf sergisi Kent Müzeleri Kompleksi’nde açıldı.

Sanatçılar Esen Leyla Esendal ve İrfan Ongar’ın ortak çalışması olan sergi, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşen açılışta sergilenen eserler sanatseverlerden tam not aldı.

Açılışta konuşma yapan Esen Leyla Esendal ve İrfan Ongar, sergideki temayı, "Kadının içindeki potansiyel, sadece biyolojik bir gerçeklik değil, evrensel bilgelik ve yenilikçiliğin bir yansımasıdır" sözleriyle özetliyor. Bu güçlü ifade, serginin temelini oluşturuyor. ’Ateş’ ve ’Kadın’ figürlerinin buluştuğu bu çalışma, kadın kimliğini yalnızca cinsiyet temelinde değil; felsefi, siyasal, ekonomik ve hayati boyutlarıyla ele alıyor. Esendal’ın heykelleri, ’Kadın, Yaşam, Özgürlük’ sloganından esinle; kadının yaşamın temeli olduğunu, yenilikçi gücünün evrenselliğini ve toplumsal katkılarını vurguluyor. Her bir heykel, kadının özgürlük mücadelesine ve çok yönlü varoluşuna güçlü birer sanat diliyle tanıklık ediyor. Ongar’ın fotoğrafları ise yalım gibi kıvrak, güçlü ve derinlikli bir anlatımla izleyiciye ulaşıyor. Teknik başarının ötesine geçen bu kareler; düş, düşünce ve duygunun birleştiği estetik dikkat çekiyor. Ongar’ın fotoğrafları ise yalım gibi kıvrak, güçlü ve derinlikli bir anlatımla izleyiciye ulaşıyor. Teknik başarının ötesine geçen bu kareler; düş, düşünce ve duygunun birleştiği estetik dikkat çekiyor. Ongar’ın fotoğrafları ile Esendal’ın heykelleri arasındaki sanatsal etkileşim, izleyiciye farklı bir perspektif sunuyor ve duygusal bir bağ kuruyor. Sergi, hem bireysel hem de toplumsal düzlemde kadının taşıdığı potansiyele dikkat çekerken; sanatı, toplumsal bilinç ve dönüşüm için bir araç olarak sunuyor.

Sınırlı bir süre için ziyaretçilere açık olacağı belirtilen ’Ateş Kadınlar’ sergisinin açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Öğretim ve Eğitim Başkanı Prof. Dr. Yaşar Hoşcan ve yönetim kurulu üyeleri, seramik sanatçıları Sibel ve Cemalettin Sevim, Prof. Dr. Kemal Yakut, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Hale Kargın, Skl Eskişehir Yönetim Kurulu’ndan Uğur Boran, Hakkı Gök, Umut Efe ile Eski Şehrin Masalcıları gibi birçok sanatsever ve kanaat önderi katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Yeşilyurt Belediyesi "El Sanatları Kursları" kış günlerinin vazgeçilmezi oldu

12:23 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir, beklenen yoğun yağışa karşı önlem aldı

12:22 - İnsan

Vali Çiftçi; "Erzurum basını Anadolu’da çok güçlü bir yere sahip"

12:02 - İnsan

Polis ve çocuklardan kartopu keyfi

11:26 - İnsan

Vali Aksoy, basın mensuplarıyla vedalaştı

11:28 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayserispor, Brno’yu 3-2 yendi

10:06 - Spor

Yaşlı kadının ocakta unuttuğu makarna itfaiyeyi alarma geçirdi

09:48 - Asayiş

Çukura düşen araçları durdurmaya çalıştı, başarısız oldu

09:46 - Asayiş

Babasını öldürdüğünü kabul etti,

09:27 - Asayiş

Serbest piyasada döviz fiyatları

09:11 - Ekonomi