?>

Muğla ile Atina Arasında İşbirliği Köprüsü

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Dünya Kenti Muğla" vizyonu doğrultusunda Atina Belediye Başkanı Haris Doukas ile görüşerek, iki şehir arasında iş birliğini güçlendirme ve uluslararası platformlarda ortak projeler geliştirme konusunda adımlar attı.

Siyaset - 8 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Dünya Kenti Muğla" vizyonu kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Rodos Adası’nı ziyaret eden Aras, Atina Belediye Başkanı Haris Doukas ile bir araya gelerek, iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendirme ve uluslararası platformlarda iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Görüşmede, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin üyelik sürecinin devam ettiği "B40 Balkan Şehirleri Ağı" gibi uluslararası kurumlar çerçevesinde yapılabilecek ortak çalışmaların önemi vurgulandı. İki şehir arasındaki ortak projeler, bölgesel kalkınma, sürdürülebilirlik ve iklim kriziyle mücadele gibi konular da ele alındı.

Başkan Ahmet Aras, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Atina ile kurulacak işbirliğinin hem Muğla hem de Atina için önemli fırsatlar doğuracağını belirtti. Aras, "Özellikle B40 Balkan Şehirleri Ağı gibi platformlarda birlikte hareket etmek, çok taraflı kent diplomasisi çalışmalarında büyük önem taşıyor. İklim krizi kaynaklı sorunlar ve yangınlarla mücadelede ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Dünya Kenti Muğla vizyonu doğrultusunda, uluslararası iş birliklerini güçlendirme ve Muğla’yı daha dirençli bir kent yapma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Görüşmede, iki şehir arasında kurulacak iş birliği köprüsünün geliştirilmesi ve somut adımların atılması için kısa zamanda çalışmaların başlayacağı konusunda da mutabakata varıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

İlgili Haberler

TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım, KKTC Meclis Başkanı Öztürkler ile bir araya geldi

22:27 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat: "22 yılda Diyarbakır’a 766 milyar liralık kamu yatırımı yapıldı"

22:30 - Siyaset

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ercan, tekstil fabrikasında kadın işçilerle bir araya geldi

21:47 - Siyaset

MHP’li Özdemir’den Pınarbaşı ilçesine ‘maden tesisi’ müjdesi

21:21 - Siyaset

MHP Kayseri Teşkilatından İstişare Toplantısı

21:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş