?>

Atiye Güner SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açacak

Atiye güner sanko sanat galerisi’nde sergi açacak

Kültür Sanat - 7 ay önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Atiye Güner, “Mekan ve İnsan” temalı eserlerini 25 Ekim Cuma günü SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak.

Güner, karışık teknikle oluşturduğu 16 çalışmadan oluşan “Mekan ve İnsan” temalı sergisinde figür ve mekanın birlikte şekillendiği dinamik ilişki içinde olduğunu belirtti.

Mekanın genellikle sınırlandırılmış boşluk olarak tanımlandığını hatırlatan Güner, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kevn yani olmak kökünden türeyen bir kelimedir. Varoluşu da simgeler aslında. Varoluşundan itibaren mekanla sürekli ilişki içinde olan insan bir yandan boşluğu biçimlendiren özne, bir yandan da boşluğun dönüştürdüğü nesnedir. Modern sanata gelinceye kadar mekan ve insan geleneksel anlamda birbirinden ayrı varlıklar olarak görülmüştür. Günümüz sanatında mekan sanat varlığını temsil eden dinamik bir öğedir.”

Güner’in “Mekan ve İnsan” temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

Atiye Güner

Atiye Güner, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde 2004 yılında lisans, 2010’da Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anabilim Dalında Yüksek Lisans, 2022 yılında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tasarım Ana Sanat Dalında Doktora eğitimini tamamladı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapan Güner, bölüm başkanlığını da yürütmektedir.

Katıldığı sergilerden bazıları

ARTİSTANBUL 2004 Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması Karma Sergi Lütfü Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı Kayalı Sanat Galerisi.

POLİFONİK KOMŞULUKLAR Karma Sergi F Sanat Galerisi 2017 İstanbul Bienali Kapsamında.

ARTİST 2019, 29.İstanbul Sanat Fuarı Karma Baskı Sergisi,

Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (GESTUAM), Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil ve El Sanatları Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (TESAUM) ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATPARK) tarafından düzenlenmiştir.

GALERİ ARTS 29.Online Grup Sergisi 2023.

GİZ BAHÇESİ 2024 Kişisel Sergi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kahraman Emmioğlu Kütür Sanat Merkezi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

Muğla’da içleri burkan “kara” manzara

2024-10-22 14:04 - ÇEVRE

Tarım girdi maliyetleri Ağustos’ta düştü

2024-10-21 13:36 - Ekonomi

Bodrum’daki villa projesine tepki: TFF Başkanı istifa etmeli

2024-10-17 13:53 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Tarihe ışık tutan defile: 23 kadın kahramanın kıyafetleri defilede sergilendi

20:31 - Kültür Sanat

EBYÜ’de "Anadolu İrfanı" konulu söyleşi gerçekleştirildi

19:41 - Kültür Sanat

‘Engelsiz Perde, Sınırsız Sanat’ programı

18:21 - Kültür Sanat

OMÜ’de "dokunuşlar" sergisi

18:22 - Kültür Sanat

SOLOTÜRK’ün Ordu’daki prova uçuşu nefes kesti

18:13 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İşyerinde 5 ruhsatsız tabancayla yakalandı

14:26 - Asayiş

Binlerce uyuşturucu hapla yakalandı

14:26 - Asayiş

23 kilo 560 gram metamfetamin ele geçirildi

14:14 - Asayiş

Avukattan Ayıplı Motosiklet İsyanı

12:57 - Asayiş

Sağanak ve Dolu Tarlaları Vurdu

12:57 - Ekonomi