?>

ATM’de kameralar önündeki cinayette karar çıktı: Katillere 16 yıl 4’er ay hapis

SAMSUN'DA GÜVENLİK KAMERASINA DA YANSIYAN ATM'DEN PARA ÇEKERKEN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYARAK HAYATINI KAYBEDEN 22 YAŞINDAKİ GENCİ ÖLDÜREN KATİLLERE 16 YIL 4’ER AY HAPİS CEZASI VERİLDİ.

Asayiş - 2 saat önce

Samsun’da ATM’den para çekerken güvenlik kameralarının önünde silahlı saldırıyla öldürülen 22 yaşındaki gencin katil zanlıları, 16 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Atakum ilçesi Atakent Mahallesi Atakent Caddesi’nde 14 Kasım 2024 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali Gültekin (22), ATM’den para çekerken silahlı saldırıya uğrayarak boynundan ve kafasından ağır yaralandı. Yaralı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Silahlı saldırganlar ise kaçtı. Olay anı, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Polis, olayı 6 suç kaydı bulunan K.D.’nin (17) gerçekleştirdiğini ve olay sırasında yanında 2 suç kaydı bulunan M.A. (17) ve 8 suç kaydı olan S.K.’nin (16) bulunduğunu tespit etti. 3 çocuk, Derecik Mezarlığı yanında suçta kullandıkları silahla birlikte polise teslim oldu. Gözaltına alınan K.D., M.A. ve S.K. Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İşlemleri tamamlanan K.D., M.A. ve S.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Silahlı saldırıda ağır yaralanan Ali Gültekin ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetti. K.D. ve M.A. ve S.K. hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yargılama aşamasında suç vasfının değişme ihtimali üzerine S.K., yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Son duruşma

Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın son duruşmasında, silahı ateşlediği gösterilen K.D. ile yanında bulunan M.A., önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların olay tarihinde 17 yaşında olmaları nedeniyle cezaları indirilerek, her biri "kasten öldürme" suçundan 15 yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 1 yıl 4 ay olmak üzere toplam 16 yıl 4’er ay hapis cezasına hükmedildi. Mahkeme, sanıklar hakkında pişmanlık ya da iyi hal indirimi uygulamadı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan S.K. ise beraat etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

Kapalıçarşı soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi

2026-01-08 15:54 - Asayiş

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

İçmeler’de Deniz Kirliliği Alarmı

2026-01-08 17:21 - Marmaris

Muğla’da tersane yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

2026-01-10 01:26 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

İlgili Haberler

Büyükçekmece’de cep telefonu hırsızı kamerada

15:33 - Asayiş

Bingöl’de yolda kalan paletli ambulansı ekipler kurtardı

15:34 - Asayiş

Bursa’da müstakil evde yangın: Dumandan etkilenen yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

15:31 - Asayiş

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

15:23 - Asayiş

Düzce’de uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama

15:19 - Asayiş

Günün Manşetleri

Üvey babasını bıçakla ağır yaralayan şahıs tutuklandı

14:23 - Asayiş

Otobüste 3 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama

12:43 - Asayiş

Uludağ’da sömestr hareketliliği zirveye çıktı

12:36 - Genel

Hamile kadın 5.5 saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırıldı

12:34 - Gündem

Köyüne kardan cami yaptı

12:28 - İnsan