?>

ATO Başkanı Baran: "KGF desteği, üreten her KOBİ’nin elini güçlendirecek"

Ankara ticaret odası (ato) yönetim kurulu başkanı gürsel baran, "cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğan’ın kfg aracılığıyla açıklanacak yeni destek paketi konusundaki sözleri çok önemliydi. Bu destek, ülkemiz için üreten her kobi’nin elini güçlendirecektir" dedi.

Ekonomi - 6 saat önce

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın KFG aracılığıyla açıklanacak yeni destek paketi konusundaki sözleri çok önemliydi. Bu destek, ülkemiz için üreten her KOBİ’nin elini güçlendirecektir" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevini de yürüten ATO Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen ‘TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldı. Baran, şurada ATO üyelerinin sorun ve taleplerini dile getirdi.

Konuşmasında, küresel ekonomideki gelişmelere değinen Baran, küresel piyasalardaki gümrük tarifeleri konusundaki geri adımların, yaşanan gerilimi hafiflettiğini ancak küresel ekonomide yavaşlama beklentisinin devam ettiğini söyledi.

"KOBİ’lerimize destek, daha fazla üretim, daha fazla ticaret, daha fazla ihracat ve istihdam demek"

Yatırım ve üretimin devamı için, yeni yatırımların devreye girmesi için faiz düzeyinin önemli olduğunun altını çizen Baran, "Reel sektörümüzün finansmana erişimini sağlaması, özellikle sermaye derinliği olmayan KOBİ’lerimiz için çok kritik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın KFG aracılığıyla açıklanacak yeni destek paketi konusundaki sözleri çok önemliydi. Reel sektörü desteklemeye yönelik hızla hayata geçirilen tedbirler, iş dünyası olarak motivasyonumuzu artırıyor. KOBİ’lerimize destek, daha fazla üretim, daha fazla ticaret, daha fazla ihracat ve istihdam demek. Bu destek, ülkemiz için üreten her KOBİ’nin elini güçlendirecektir. Cumhurbaşkanımıza ve ekonomi yönetimine teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Son yıllarda birçok iç ve dış şokla karşı karşıya kalan Türkiye ekonomisinin dirençli yapısı sayesinde büyümesini sürdürmeyi başardığına dikkat çeken Baran, "Bu başarıda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dış politika, siyasi ve ekonomik ilişkilerde elde edilen diplomasi başarısının, hükümetimizin güven ve istikrarı korumaya yönelik adımlarının ve reel sektörün dinamik yapısının rolü çok büyük. Enflasyonla mücadele sürecinin farklı nedenlerle uzaması bir miktar moralleri bozsa da, reel sektörümüzün azmi ve dinamik yapısıyla değişen şartlara uyum sağlayarak, bu süreci de birlik ve beraberlik içinde atlatacağımıza inanıyorum. Yaşanan küresel olumsuzluklara rağmen büyüme hedefinden vazgeçmeyerek, üretim, istihdam ve ihracatı artırarak, yola devam etmek arzusundayız. Hükümetimizin iş dünyamız ile istişare ederek hayata geçirdiği uygulamalar, vermiş olduğu destekler, bizlere güç veriyor" diye konuştu.

ATO üyelerinin gündemlerinde yer alan konu, sorun ve önerileri aktaran Baran’ın dile getirdiği başlıklar şunlar:

"Yurtdışına ihracat yapmak ve fuarlara katılmak üzere Avrupa ülkelerine gitmek isteyen üyelerin vize sorununun çözümü noktasında kamu desteği, finansmana erişimde yaşanan güçlükler ve bankaların uyguladıkları faiz oranlarının yüksekliği, ticari kredi kartlarına uygulanan işlem kısıtlarının kaldırılması, vergide sadeleşmeye gidilerek tek oranlı bir KDV sistemine geçilmesi, reel sektörün nitelikli işgücü ihtiyacı ve nitelikli işgücü yetiştirilmesi için mesleki eğitime yönelik teşvik mekanizmalarının devreye alınması, konkordato müessesesinin yeniden düzenlenmesi, işçi-işveren davalarında, dava açma süresinin bir yıl ile sınırlandırılması, Perakende Kanunu çıkartılarak zincir marketler ve küçük işletmelerin rekabet şartlarının adil hale getirilmesi, bu işletmelerin kuruluş şartları, hangi ürünlerin satılacağı ve tatil günlerinin yasal düzenleme ile belirlenmesi, kamu desteklerinde esnaf ve tacir ayrımının ortadan kaldırılması, KDV iadeleri ve kamu alacaklarının ödenmesi".

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

Ergun'dan Çalışma Saatleri Eleştirisi

2025-05-17 13:26 - Gündem

Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde Görev Değişimi

2025-05-22 10:36 - Marmaris

FETHİYE'DE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA TAŞLI SALDIRI

2025-05-21 12:29 - Asayiş

Aydın-Muğla Karayolunda Gizemli Motosiklet

2025-05-20 01:23 - Asayiş

450 YILLIK TARİHİ SU DEĞİRMENİ YÖRE HALKINA HİZMET VERİYOR

2025-05-21 11:25 - Genel

Menteşe Belediyesinden imara aykırı yapılara geçit yok

2025-05-23 21:02 - Gündem

İlgili Haberler

GTB Başkanı Akıncı, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda tarım ve gıda sanayinin taleplerini dile getirdi

17:51 - Ekonomi

Zirai don destek ödemeleri başlıyor

16:45 - Ekonomi

Ankara’nın yeni ticaret merkezi ’İvedikent’in’ temel atma töreni gerçekleştirildi

16:31 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: "Cumhuriyet tarihinin en büyük dış yatırımı Akkuyu’da hayata geçiyor"

15:32 - Ekonomi

Cami donanımları firması, yeni fabrikasını açtı

15:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Mutfakta Yılan Paniği

15:32 - Asayiş

4 Yaşındaki Yusuf'un Kalbi Onarıldı

15:15 - Sağlık

Premier Lig’de sezonun futbolcusu Muhammed Salah seçildi

14:57 - Spor

Doğu'nun Saklı Cenneti İlkbaharla Renklendi

12:29 - Gündem

Aşırı Sıcaklar Beslenme Alışkanlıklarını Değiştiriyor

12:23 - Sağlık