?>

Avrupa ödüllü dev kütüphane eylülde kapılarını açıyor

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HALİT DOĞAN, "AVRUPA'NIN EN İYİ KAMU BİNASI MİMARİSİ" ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLEN VE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANELERİNDEN BİRİ OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYAN DEV PROJENİN, "MUSTAFA DEMİR ŞEHİR KÜTÜPHANESİ" ADIYLA EYLÜL AYINDA KAPILARINI AÇACAĞINI SÖYLEDİ.

Kültür Sanat - 1 ay önce

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi" ödülüne layık görülen ve Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olma özelliği taşıyan dev projenin "Mustafa Demir Şehir Kütüphanesi" adıyla eylül ayında kapılarını açacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birini Samsun’a kazandırıyor. Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi Türkiş mevkisinde bulunan kütüphane tamamlandığında bin 98 oturma alanı ve 525 bin kitap kapasitesi ile hizmet verecek. 5 bin 200 metrekare arsa içinde 27 bin 570 metrekare inşaat alanına sahip proje, 3 bodrum kat, 1 zemin kat, 5 normal kat ve teknik kat olmak üzere 10 kattan oluşuyor. Her detayın özel olarak tasarlandığı projede kitaplıklar, serbest çalışma alanları, toplantı ve seminer salonları, çocuk kütüphanesi, sergi salonları, etkinlik atölyeleri, bireysel ve grup çalışma alanları, medya gösteri alanları, hobi alanları, araştırma merkezi, kafe, restoran ve bahçe etkinlik alanları yer alacak. Kütüphane, 7’den 70’e herkese hitap edecek şekilde planlandı. ’Engelsiz Samsun’ mottosuna uygun olarak projede görme engellilere yönelik okuma salonu da bulunacak. İngiltere’de düzenlenen 2023 International Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) yarışmasında "Avrupa’nın en iyi kamu binası mimarisi" ödülüne layık görülen projenin bitiş tarihi ve ismi, Başkan Halit Doğan tarafından açıklandı. "Kütüphaneyi eylül ayına kadar açmayı planlıyoruz"

İHA’ya yaptığı açıklamada inşaatın uzun sürdüğünü belirten Başkan Doğan, "Kütüphane inşaatı biraz uzun sürdü. Biz de bunun farkındayız. Müteahhitten kaynaklı yavaşlamalar oldu. Proje çok büyük ve teferruatlı bir iş. İçerisindeki çalışmalar, dış cephesinden daha uzun sürdü. Çok güzel, Samsun’a yakışır önemli bir eser ortaya çıkıyor. Kütüphane projesi ödüllü bir proje. Ödüllü olması da kütüphaneye ayrı bir değer katıyor. Haziran ayı sonu müteahhit ile anlaşma sürecimiz tamamlanacak ama iç tefrişat eksikliklerimizle birlikte okulların açıldığı dönemde, yani eylül ayı gibi açmış oluruz diye planlıyoruz" dedi. "Adı Mustafa Demir Şehir Kütüphanesi olacak"

Kütüphaneye merhum eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in adının verileceğini açıklayan Başkan Doğan, "Kütüphanenin adını ‘Mustafa Demir Şehir Kütüphanesi’ koymayı arzu ettik. Mustafa başkanımızın şehir kütüphanesine emeği çoktu. Ailesiyle de görüştük. Onlar da isminin verilmesinden mutlu olacaklarını ifade ettiler. Kütüphane, eylülde ’Mustafa Demir Şehir Kütüphanesi’ olarak hizmete açılacak" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Poizi, Ordu’da sahne aldı

2026-04-26 12:41 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

İlgili Haberler

Kütahya’da "Kadının Gözüyle Doğanın Dili" sergisi açıldı

19:36 - Kültür Sanat

Balıkesir Burhaniye’de kadınların yıl boyu yaptığı resimler görücüye çıktı

18:48 - Kültür Sanat

İncirliova’da bahar şenliği çocukların neşesiyle gerçekleşti

16:52 - Kültür Sanat

Şırnak’ta "Hayat Boyu Öğrenme" sergisi açıldı

16:43 - Kültür Sanat

Bodrum’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlandı

16:36 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem