?>

Avustralya’da silah fuarı önünde savaş karşıtı gösteri: 24 polis yaralandı

Avustralya'da savunma ve silah fuarının düzenlendiği kongre merkezinin önünde gerçekleştirilen savaş karşıtı gösteride 24 polis yaralandı, 39 gösterici gözaltına alındı.

Asayiş - 1 yıl önce

Avustralya’da savunma ve silah fuarının düzenlendiği kongre merkezinin önünde gerçekleştirilen savaş karşıtı gösteride 24 polis yaralandı, 39 gösterici gözaltına alındı.

Avustralya’nın Melbourne kentinde Kara Kuvvetleri Uluslararası Kara Savunma Fuarı’nın gerçekleştirildiği Kongre ve Fuar Merkezi’nin önünde savaş karşıtı gösteri düzenlendi. Filistin yanlısı sloganlar atan göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı. Polis tarafından yapılan açıklamada, şişe, taş ve at gübresi fırlatan göstericilerin polis memurlarına bazılarının asit olduğu belirlenen tahriş edici sıvı maddeler de sıktığı belirtildi. Açıklamada, göstericilerin fırlattığı cisimler ve sıktığı sıvılar nedeniyle 24 polisin yaralandığı ifade edildi. Polis göstericilere biber gazı, dikkat dağıtıcı cihazlar ve plastik mermilerle müdahale ederken, şu ana kadar 39 protestocunun saldırı, kundaklama ve yolların kapatılması gibi suçlar nedeniyle gözaltına alındığı açıklandı. Atlı polislerin de müdahalede bulunduğu gösterilerde, protestocular kurdukları barikatları ateşe verdi. Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı gösteride polis, bazı fuar katılımcılarının arbede sırasında yaralandığını belirtti.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese yaptığı açıklamada, “İnsanların barışçıl bir şekilde protesto etme hakkı var, ancak polise bir şeyler fırlatarak savunma teçhizatlarına karşı olduğunuzu söyleyemezsiniz. Polislerin yapmaları gereken bir işleri var, onlara her zaman saygı gösterilmelidir" dedi.

Fuarın Cuma gününe kadar devam edeceği kongre merkezinin çevresine bin 800 polis konuşlandırıldı. Avustralya’nın en büyük savunma fuarına toplam 31 ülkeden yaklaşık bin kuruluşun katılması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Medeniyetler ve şehzadeler şehri: Amasya

2024-09-05 14:03 - Gezi

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Dağdan kopan kayalar yolu trafiğe kapattı

23:02 - Asayiş

Yılbaşı tedbirlerinde Mersin’de sıkı denetim: 104 aranan şahıs yakalandı

23:04 - Asayiş

Çorum’da husumetlisi tarafından tüfekle vurulan genç hayatını kaybetti

22:52 - Asayiş

Samsun’da karlı yokuşta cip alev aldı

22:43 - Asayiş

Ağrı’da çatıdan düşen buz sarkıtı yoldan geçen bir kişiyi yaraladı

22:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan