?>

Aydın esnafı, yaşadıkları sorunları CHP heyetine aktardı

Aydın büyükşehir belediye başkanı özlem çerçioğlu, cumhuriyet halk partisi (chp) hazine ve maliye bakanlığından sorumlu genel başkan yardımcısı yalçın karatepe öncülüğündeki ekonomi takımı ile aydın esnaf odaları birliği’ne ziyaret edip esnafın sorunlarını dinledi.

Ekonomi - 4 ay önce

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe öncülüğündeki ekonomi takımı ile Aydın Esnaf Odaları Birliği’ne ziyaret edip esnafın sorunlarını dinledi. Birlik Başkanı Muhammet Ali Künkçü’nün liderliğinde yapılan toplantıya oda başkanları da yoğun ilgi gösterirken esnafın en büyük sorununun vergi adaletsizliği olduğu belirtildi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin toplantı salonunda gerçekleşen ziyaret ve görüşmenin açılışında konuşan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkçü, heyete ve Aydın Büyük Şehir belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Aydın’ın en büyük sivil toplum örgütü olduklarını 82 oda ve 51 bine yakın esnaf ve sanatkarı kapsayan bir topluluk olarak taleplerini sıralayan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkçü, en büyük sıkıntının vergi adaletsizliği olduğunu belirtti. Bunun yanında şehir merkezlerinde artık her sokak başında yer alan zincir marketlerin hem esnafı hem de ahilik geleneğini ve toplumu ayakta tutan değerleri zedelediğini kaydeden Başkan Künkçü, “Esnaf ve sanatkar olarak vergi adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını, kent lokantalarının sınırılı olmasını, sosyete pazarı adı altında açılan pazarlarda düzenleme yapılmasını, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin ‘sarı otobüs’ adı verilen otobüslerinin seferlerinde de sınırlama yapmasını istiyoruz” dedi.

Sırasıyla katılımcı oda başkanlarının tamamının sorunlar üzerine yaptığı konuşmalarda küçük esnaf ile anonim şirket olan büyük işletmelerin aynı kategoride değerlendirilmemesi, kira artışlarında düzenleme yapılması, İstanbul veya İzmir merkezdeki bir dükkandan alınan ruhsat bedeli ile Aydın’ın bir dağ köyündeki dükkandan alınan ruhsat bedelinin aynı olmaması, berberlik mesleğinde de çırak desteği getirilmesi, sosyete pazarı adı altındaki pazarların denetlenmesi ve rekabete aykırı kalitesiz mal satışının denetlenmesi ve Esnaf Bakanlığı kurulması talep edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

İlgili Haberler

ORAN Kalkınma Ajansı bölgeye 6,9 milyar liralık yatırım kazandırdı

17:55 - Ekonomi

Mardin’de "Ajans ve Yatırımcı Buluşmaları Toplantısı" düzenlendi

17:22 - Ekonomi

ColendiBank müşteri kabulüne başladı

16:54 - Ekonomi

Renault 5 E-Tech Elektrikli Türkiye’de

16:37 - Ekonomi

Denizli OSB’den ‘Ben Değil O Yaptı’ eğitimi

16:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan