?>

Aydın’ın dağlarında kestane sezonu sona erdi

TÜRKİYE’NİN EN FAZLA KESTANE ÜRETİMİNİN YAPILDIĞI AYDIN’DA HASAT SEZONUNDA SONA GELİNİRKEN, YAŞANAN KURAKLIĞA RAĞMEN BU YIL KESTANEDE REKOLTE VE KALİTENİN İYİ OLMASI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ.

Genel - 8 ay önce

Türkiye’nin en fazla kestane üretiminin yapıldığı Aydın’da hasat sezonunda sona gelinirken, yaşanan kuraklığa rağmen bu yıl kestanede rekolte ve kalitenin iyi olması üreticinin yüzünü güldürdü.

Önemli kestane üretim merkezlerinden olan Aydın’ın dağlarında kestane sezonunda sona gelindi. Dağlarda üreticiler adeta zamanla yarışırken, yüksekliği yer yer 60-70 metreye kadar ulaşan kestane ağaçlarına tırmanan erkekler tarafından hasadı yapılan kestaneler, kadınlar tarafından toplanıyor. Dökek alanı adı verilen yerlerde olgunlaşması beklenen kestaneler daha sonra dikenlerinden ayıklanarak ihracata hazırlanıyor. Yaşanan kuraklığa rağmen bu yıl kestanede rekolte ve kalitenin iyi olması üreticilerin yüzünü güldürürken, kestane üreticileri hem fiyattan hem de rekolte ve kaliteden memnun olduklarını belirttiler. Hafta içi okula giden çocuklar da hafta sonları aile büyüklerine yardım ederek kestane hasadı yapıyor.

Yaklaşık 50 yıldır kestane üreticiliği yapan Ramazan Tosun, "Sezon çok güzel gidiyor. Allah izin verirse artık hasadı bitiriyoruz. Fiyatlar şu an için normal. Allah bereket versin" diyerek bu yıl havaların kurak gitmesine rağmen son yağışlarla kestanenin gelişimini güzel bir şekilde tamamladığını belirtti.

Yüksek ağaçlara adeta bir komando gibi tırmanan kestane çırpıcılarından Galip Tosun ise özellikle ağaçlardan kaymamak için lastik ayakkabı kullandıklarını ifade ederek "Zor bir iş tabi ama Allah bereket versin yavaş yavaş sezonun sonuna geliyoruz. Allah tekrarını göstersin, hatasız kazasız yedirmeyi nasip etsin Allah" diyerek bu yıl da hasadın sağ salim tamamlandığını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

2025-10-24 15:08 - Ulaşım

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

"Pırıl" yeni filmiyle vizyona dönüyor

2025-10-28 08:39 - Magazin

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

Ümit Besen’den memleketi Osmaniye’de muhteşem konser

2025-10-26 10:30 - Magazin

Osmaniye’de Kıraç rüzgarı esti

2025-10-27 08:00 - Magazin

Ünlü sanatçı, sahnede 36 kişinin doğum gününü aynı anda kutladı

2025-10-26 12:57 - Magazin

Derici’den Kıyıkışlacık Maden Limanı Soru Önergesi

2025-10-25 15:43 - ÇEVRE

Çakallarla Dans’ın Köfte Necmi’si ilk zeytin hasadını yaptı

2025-10-25 13:18 - Magazin

İlgili Haberler

Ardahan’da Ata’nın silüetine bulut engeli

19:30 - Genel

Germencik’te 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

19:36 - Genel

Silivri halk plajı doldu taştı

18:26 - Genel

Kuşadası’nda milli park dönüşü yoğunluğu oluştu

18:30 - Genel

Çanakkale’nin 53 yıllık Pıtıreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ziyaret

17:40 - Genel

Günün Manşetleri

Çeşme’nin turizm geleceği için stratejik yol haritası hazırlandı

14:56 - Ekonomi

ABD Savaş Gemisi ’USS Roosevelt’ Mersin Limanı’na demirledi

14:27 - Asayiş

‘Kirli havuz ve deniz suyu yaz ishallerini tetikleyebilir’

13:46 - Sağlık

Hesabı ödemediklerini yapılan haber sonrası fark ettiler

13:41 - Asayiş

Uyuşturucu ticaretinden 2 kişi adliyeye sevk edildi

13:29 - Asayiş