?>

Aydın sanayisinin kadın ustası: On parmağında on marifet

AYDIN'DA OTO DOĞRULTMA USTASI OLARAK ÇALIŞAN 63 YAŞINDAKİ KADIN, ERKEK EGEMEN SANAYİDE 45 YILLIK TECRÜBESİ VE YETİŞTİRDİĞİ ÇIRAKLARLA DİKKAT ÇEKİYOR.

İnsan - 2 ay önce

Aydın’da oto doğrultma ustası olarak çalışan 63 yaşındaki kadın, erkek egemen sanayide 45 yıllık tecrübesi ve yetiştirdiği çıraklarla dikkat çekiyor.

Koçarlı ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi’nde tarım işlerinde çalıştıktan sonra gelin olarak Aydın’a gelen 63 yaşındaki Hatice Körükçü, evlendikten sonra eşinin yanında çırak olarak mesleğe adım attı. Zamanla kendini geliştirerek ustalığa yükselen Körükçü, yaklaşık yarım asırdır sanayide aktif olarak çalışıyor. Mesleğe başladığı yıllarda kadınların sanayide çalışmasının yadırgandığını belirten Körükçü, tüm ön yargılara rağmen işini bırakmadığını ifade ederek, "Kimsenin ne diyeceğine bakmadım, işime odaklandım" dedi. İki çocuğunu büyütürken bir yandan da mesleğini sürdürdüğünü anlatan Körükçü, zamanla işlerini büyüterek çok sayıda çırak yetiştirdi. Meslek hayatı boyunca yaklaşık 100 çırak yetiştirdiğini belirten Hatice Usta, bugün birçok öğrencisinin kendi iş yerini açtığını söyledi. Çalışmanın ve üretmenin önemine dikkat çeken Körükçü, iş yerinde çalışanlarına da adeta annelik yaptığını ifade etti. Eşiyle birlikte yaklaşık 45 yıldır aynı iş yerinde faaliyet gösterdiklerini dile getiren Körükçü, kadınlara çalışma hayatına katılmaları yönünde çağrıda bulunarak, "Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı. Kimseye muhtaç olmadan kendi parasını kazanmalı. Çalışmak çok güzel bir duygu" diye konuştu. "Adamlara güvenmeyin"

Kadınların kendi ayakları üzerinde durmasının çok önemli olduğunu belirten Hatice Usta, "Kadınlar evde boş boş oturmasın. Adam eline hiç bakmasın. Adamlara güvenmesin. Anasının babasının eline bakmasını da tavsiye etmem. Ben gelin olmadan önce köyde zeytin işleri yapıyordum. Evlenince kocamın yanında çalışamaya başladım. Adam 2 bin lira para verecek de çarşıda harcayacağım diye mi bakacağım. Kadın kendi parasını kazansa kötü mü olur. Kadın yediden yetmişe çalışmalı" diyerek çocukluğundan beri parasını kazandığını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Bonnie Tyler ilk kez İstanbul’da

2026-04-01 16:36 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Aydın’da kadınlara ezber bozan eğitim

2026-03-29 14:58 - Magazin

İlgili Haberler

Edirne’de adalet hizmetlerinin emektarları unutulmadı

12:33 - İnsan

Diyarbakır’da Ceza İnfaz Personeli Günü etkinliği

12:34 - İnsan

Bakan Gürlek’ten Mustafapaşa’ya doğalgaz, TOKİ ve turizm müjdesi

12:34 - İnsan

Adıyamanlı sporculardan Bocce Türkiye Şampiyonası’nda 4 derece

12:26 - İnsan

Kepez’den kadınlara güç veren "Farkındalık Atölyesi"

12:22 - İnsan

Günün Manşetleri

Daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunan şahıs dördüncüde hayatını kaybetti

11:01 - Asayiş

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, yumurtalığından damak dokusu çıktı

10:51 - Sağlık

İşçi servisleri çarpıştı; 10 yaralı

10:38 - Asayiş

Freni boşalan kamyonet tarım aracına çarptı: 1 yaralı

10:33 - Asayiş

Tartıştığı amcasını vurdu

10:30 - Asayiş