?>

Ayvalık mutfağı ilk kez GastroFest ile dünyaya açıldı

Türkiye'nin önemli gastronomi merkezlerinden olan ayvalık, bu yıl ilk kez düzenlenen ‘gastrofest ayvalık' etkinliğinde yerli ve yabancı misafirlerini ağırladı.

Kültür Sanat - 5 ay önce

Ayvalık mutfağı ilk kez GastroFest ile dünyaya açıldı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, yöresel lezzetler ve kültürel zenginlikler uluslararası arenaya taşındı. Türkiye’nin önemli gastronomi merkezlerinden olan Ayvalık, bu yıl ilk kez düzenlenen ‘GastroFest Ayvalık’ etkinliğinde yerli ve yabancı misafirlerini ağırladı. Kırlangıç Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi oldu. Yerli üreticilerin de stantlarını kurduğu etkinlikte bölgenin yöresel lezzetleri sergilendi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, 30 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında ilk kez düzenlenen GastroFest Ayvalık ile gastronomi tutkunlarını bir araya getirdi. Festival, "Ayvalık Mutfağı’nın Kalbine Yolculuk" temasıyla, bölgenin zengin mutfak kültürünü ve yerel ürünlerini ön plana çıkardı.

Yerel lezzetler ve coğrafi işaretli ürünler tanıtıldı

Festivalde, Ayvalık’ın tescilli ürünleri olan sepet peyniri, lor tatlısı ve sakızlı kurabiye gibi lezzetler ziyaretçilere sunuldu. Ayrıca deniz ürünleri, zeytinyağlılar, taze otlarla hazırlanan mezeler ve börekler de festivalde yer aldı.

Etkinlikte Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şefleri, özel tariflerini paylaştı. Michelin yıldızlı şeflerin de katıldığı tadım ve atölye çalışmaları katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Müzik performanslarının da renk kattığı festivalde bölgenin kültürel zenginlikleri de tanıtıldı. Etkinlikte yerel üreticilerin meşhur zeytinyağlarını, peynirlerini ve diğer yöresel ürünleri satışa sunuldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Kotrolden çıkan otomobil karşı şeritte minibüsle çarpıştı: 3’ü ağır 7 yaralı

2025-05-29 17:41 - Asayiş

İlgili Haberler

"Bir Zebra Müzikali" minik seyircilerle buluştu

17:39 - Kültür Sanat

"Cam Sehpa" Filmi Sinema Anadolu’da gösterildi

16:04 - Kültür Sanat

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

15:55 - Kültür Sanat

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, Vefatının 13. yıl dönümünde türkülerle anıldı

15:38 - Kültür Sanat

Yücel Arzen, öğrencilerle birlikte sahne aldı

15:36 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Vıctorıa’s Secret Melekleri Podyuma Büyük Dönüş Yaptı

14:29 - Kültür Sanat

IHSA 2025’te Afet Sonrası Yerel Müdahale Konuşuldu

14:19 - Gündem

Babasını tüfekle öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

13:50 - Asayiş

’İntihar etti’ diyen eşi, şimdi cinayetten yargılanacak

13:25 - Asayiş

Kazada ağır yaralanan çocuk hayatını kaybetti

12:12 - Asayiş