?>

Babasından kalan arsasına gece konduları kondurdular

Bursa'da babasından miras kalan 3 dönüm arsayı satmak isteyen yaşlı kadın, araziye geldiğinde şok üzerine şok yaşadı. Bir emlakçı yaşlı kadının tapulu 3 dönümlük arasına önce ev yaptı sonra tavuk çiftliği yaptı. Boşta kalan meyve bahçesindeki ağaçları ise kesip, parselledi. Kendi yerinde müşteri olan kadın, “ ben şimdi burada ev yapıp oturan insanlara nasıl çık diyeyim, buna müsaade eden emlakçı ya benim paramı versin, ya da mağdur ettiği insanlara yardımcı olsun” diye sitem etti.

Asayiş - 4 ay önce

Bursa’da babasından miras kalan 3 dönüm arsayı satmak isteyen yaşlı kadın, araziye geldiğinde şok üzerine şok yaşadı. Bir emlakçı yaşlı kadının tapulu 3 dönümlük arasına önce ev yaptı sonra tavuk çiftliği yaptı. Boşta kalan meyve bahçesindeki ağaçları ise kesip, parselledi. Kendi yerinde müşteri olan kadın, “ Ben şimdi burada ev yapıp oturan insanlara nasıl çık diyeyim, buna müsaade eden emlakçı ya benim paramı versin, ya da mağdur ettiği insanlara yardımcı olsun” diye sitem etti.

Bursa’da yaşayan Emine Görgen, iddiaya göre, babasından miras kalan 12 dönüm arsanın 3 dönümüne hak sahibi oldu. Geri kalan 9 dönüm arazi ise kardeşleri tarafından emlakçıya satıldı. Yaşlı kadın ise kendisine teklif veren emlakçıyı geri çevirdi. Yıllar sonra bir başka müşteriye satmaya karar veren Görgen, alıcıyla birlikte geldiği arazisinde gördükleri karşısında hayatının şokunu yaşadı. 10 milyon lira değerindeki tapulu arazisine 3 ev ve tavuk çiftliği yapıldığını gören mağdur kadın, hemen jandarma ekiplerine haber verip şikayetçi oldu. Ev sahipleriyle konuşan Görgen, “Siz evi nasıl yaptınız?” diye sorunca ev sahipleri kendisine emlakçının sattığını söyledi. Savcılığa giden Görgen, yaşadığı mağduriyet üzerine, “Ben şimdi burada ev yapıp oturan insanlara nasıl çık diyeyim, buna müsaade eden emlakçı ya benim paramı versin, ya da mağdur ettiği insanlara yardımcı olsun” diye sitem etti.

Kendi arsasında müşteri olan Emine Görgen, “Burada bizim 12 dönüm arazimiz vardı. Emlakçı kardeşlerimle anlaşıp 9 dönümünü aldı. Benim 3 dönüm olan arazim kaldı. Ben de burayı satmaya karar verdim. Geldim ki ne göreyim emlakçı meyve ağaçlarını kesip, benim yerime yol yapmış. Hemen jandarmayı aradım, savcılığa gidip şikayetçi oldum. Şimdi bizim mahkememiz devam ediyor. Buranın tapusu bize ait ama ev yapmışlar. Bir gün emlakçı bize gelip bana, ‘senin 500 metrekare yeri kardeşinin yeriyle değiştirdik’ dedi. Bende kendisine, ‘bizimle bir sözleşme yapmadın, anlaşma yapmadın. Benim yerime siz nasıl yol yaparsınız’ dedim. Baktım ki burada evler yapmışlar, benden arazinin tapusunu almak isteyince 4.5 milyon liraya anlaştık. Bana parayı getirecekti sadece 700 bin lira ödedi, bir daha da ödeme yapmadı. Ben kendi arsama müşteri oldum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

İlgili Haberler

Elazığ’da motosiklet kazası: 1 yaralı

16:45 - Asayiş

Direksiyon başında sara nöbeti geçirdi, facianın eşiğinden dönüldü

16:39 - Asayiş

Otomobilin yayaya çarpma anı kamerada

16:37 - Asayiş

Ruhsatsız silahla yakalanan şahıs tutuklandı

16:36 - Asayiş

Artçı sarsıntıların devam ettiği Simav Yemişli köyünde halkın tedirgin bekleyişi sürüyor

16:33 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş