?>

Bacağı kırılan köpekleri veterinerde öldü, suç duyurusunda bulundular

MUĞLA’NIN MARMARİS İLÇESİNDE YAŞAYAN GÜNDOĞDU AİLESİ, BACAĞI KIRILAN KÖPEKLERİNİN TEDAVİSİ İÇİN BIRAKTIKLARI VETERİNERDE TELEF OLMASI ÜZERİNE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

Asayiş - 3 yıl önce

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Gündoğdu ailesi, bacağı kırılan köpeklerinin tedavisi için bıraktıkları veterinerde ölmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olay, 2 gün önce Marmaris’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, doğduğu andan itibaren Gündoğdu çifti ile yaşayan 1 kilo 800 gram ağırlığında 1 yaşındaki Roxie isimli köpek önceki gün evlerinde oyun oynarken koltuktan zıpladığı sırada yere düşünce bir gariplik hisseden aile daha önce aşılarını yaptırdıkları veterineri arayarak durumu anlattı. Veteriner ertesi sabaha randevu verip röntgen çekilmesi gerektiğini belirtince Gündoğdu ailesi köpeklerini alıp kliniğe götürdü. Röntgen sonuçlarında kırık teşhisi konulan köpek ameliyat için hazırlandı. Sabah 10’dan akşam 17.00’a kadar veterinerde bekleyen aileye köpeklerinin telef olduğu belirtildi. Gündoğdu ailesi savcılıkta verdikleri ifadelerinde "Köpeğimizin bacağında kırık tespit ettiklerini ve ameliyat edilmesi gerektiğini söylediler, bizde tamam dedik. Ancak köpeğimiz ameliyata alınmasının üzerinden 3 saat geçti hala içeriden cevap gelmedi. Sorular sorduk, içeri girip kırık beklediğimizden farklı çıktı dediler. Hatta başka bir veteriner cerrah geldi. Yaklaşık 45 dakika içeride kaldı o çıkınca ona sorduk. Bize ben ilaç almaya geldim gelince de biraz lafladık cevabını verdi, gitti. Ameliyatın dördüncü saatinde bir bez içinde veteriner kliniği sahibi veteriner hekim köpeğimizi getirerek ’kaybettik’ dedi. O an şok olduk ne yapacağımızı bilemedik ’neden böyle oldu’ diye sorduğumuzda cevap vermediler" dedi.

Ailenin 17 yaşındaki kızları Özgem Gündoğdu "O benim kardeşim gibi olmuştu, okuldan eve gelirken onu çok özlediğim için heyecanla geliyordum. Şimdi çok acı çekiyorum keşke kırık ayağı kendiliğinden kaynasaydı da yaşıyor olsaydı. Onu çok seviyordum, haksızlık varsa yapanların cezalarını çekmesini istiyorum, madem ameliyat edilemeyecek kadar küçük riskleri bize neden söylemediler. Olayın içinde ihmal ve şaibeler olduğunu düşünüyorum, ben ve ailem asla peşini bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Gündoğdu ailesinin avukatları Eren Mert ise "Ortada bir can kaybı var, konu ile ilgili suç duyurumuzu Marmaris Cumhuriyet Savcılığına yaptık. Veteriner Hekimler Odasına ilgili dilekçemizi de sunarak sürecin takipçisi olacağız” şeklinde konuşarak hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi. Köpeğin kesin ölüm sebebinin araştırılması için Muğla İl Tarım müdürlüğü ve Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sıralı Kebap bu yaz İstanbulda, seneye Bodrumda

2022-07-04 10:30 - Ekonomi

Köyceğizde Kurban Bayramı öncesi denetimler arttı

2022-07-05 10:30 - Sağlık

Çocukların tiyatro mutluluğu

2022-07-05 16:30 - Kültür Sanat

Datça Çeşmeköy Camii TBMMye taşındı

2022-06-30 16:30 - Kültür Sanat

Rus milyarderlerin güvenli limanı Muğla

2022-06-30 12:30 - Ekonomi

Başkan Gürün, “Mali yapımızı doğru yönetmeye devam edeceğiz”

2022-06-30 14:30 - Ekonomi

Emaneti bırakıp gidemediler

2022-06-30 14:34 - Gündem

Menteşe Belediye tiyatrosu yaz oyunlarına başladı

2022-06-30 14:30 - Kültür Sanat

Köyceğizde “Güneşle Birlikte” isimli serginin açılışı yapılacak

2022-06-30 10:00 - Kültür Sanat

KABOTAJ BAYRAMI’NIN 96. YILI MARMARİS’TE KUTLANDI

2022-07-02 13:18 - Gündem

İlgili Haberler

Marmara Adası açıklarında yangın çıkam feribotta can pazarı: 200 yolcu tahliye ediliyor

17:22 - Asayiş

Erciyes’e zirve tırmanışı yapan dağcı mahsur kaldı

17:12 - Asayiş

Yangında eşini ve kızını kaybeden acılı baba gözyaşlarıyla kansere yakalandığını açıkladı

17:06 - Asayiş

Virajı alamayan otomobil refüje çarptı. 1 yaralı

16:57 - Asayiş

Edirne’de orman ve anız yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

16:59 - Asayiş

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan