?>

Bağcılar Belediyesi’ne Avrupa Sosyal Hizmetler Ödülü

BAĞCILAR BELEDİYESİ, AVRUPA SOSYAL AĞI (EUROPEAN SOCİAL NETWORK-ESN) TARAFINDAN DÜZENLENEN AVRUPA SOSYAL HİZMETLER ÖDÜLLERİ (EUROPEAN SOCİAL SERVİCES AWARDS-ESSA) ÇERÇEVESİNDE "BAĞ-KART: ETKİN VE KAPSAYICI SOSYAL YARDIM İÇİN DİJİTAL BİR MODEL" PROJESİYLE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ. ÖDÜL ALMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIKLARINI SÖYLEYEN BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI YASİN YILDIZ, "DİJİTAL ARAÇLARI TOPLUMUN FAYDASINI ARTIRMAK ÜZERE KULLANIYORUZ" DEDİ.

Genel - 4 saat önce

Bağcılar Belediyesi, Avrupa Sosyal Ağı (European Social Network-ESN) tarafından düzenlenen Avrupa Sosyal Hizmetler Ödülleri (European Social Services Awards-ESSA) çerçevesinde "Bağ-Kart: Etkin ve Kapsayıcı Sosyal Yardım İçin Dijital Bir Model" projesiyle ödüle layık görüldü. Ödül almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Dijital araçları toplumun faydasını artırmak üzere kullanıyoruz" dedi.

Avrupa’nın en prestijli sosyal hizmet projelerinin yarıştığı ESSA (European Social Services Awards) programı bu yıl "Sosyal Hizmetler: Kalıcı Değişim" temasıyla düzenlendi. Sosyal hizmetlerde başarılı ve yenilikçi yaklaşımları görünür kılmayı amaçlayan ESSA programına bu yıl 28 ülkeden 138 proje başvurdu. Çocuklara, engellilere ve yaşlılara yönelik toplum odaklı sosyal hizmet modellerinin yer aldığı yarışmada dijital dönüşüm, kapsayıcılık ve etkinlik temel kriterler arasında yer aldı.

Yenilikçi projeler Avrupa arenasında yarıştı

Avrupa Sosyal Ağı (European Social Network- ESN) tarafından 13 Kasım’da Madrid’de gerçekleşen törende başarılı projeler ödüllendirildi. Yenilikçi projelerin Avrupa arenasında yarıştığı organizasyonda; Bağcılar Belediyesi, "Sosyal Hizmetlerde Dijital Dönüşüm ve Teknoloji" kategorisinde Türkiye’den ödül alan tek kamu kurumu oldu.

Türkiye’den ödül alan tek proje: Bağ-Kart: Etkin ve Kapsayıcı Sosyal Yardım İçin Dijital Bir Model

Bağ-Kart: Etkin ve Kapsayıcı Sosyal Yardım için Dijital Model Projesi, dijital araçlar, veri analitiği ve yenilikçi yaklaşımlar aracılığıyla sosyal yardım süreçlerinde etkinliği, kapsayıcılığı ve şeffaflığı artırıyor. Proje; hizmet kullanıcıları, profesyoneller ve sosyal hizmet ekosistemi üzerinde ölçülebilir bir etki oluşturmak dijital dönüşümün sosyal faydaya dönüştüğü örnek bir model oluşturuyor.

"Teknoloji amaç değil, kolaylaştırıcıdır"

Sosyal yardım hizmetlerinde yenilikçi çalışmalarının ödüllendirilmesinden son derece memnun olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Projemizi, talep bazlı destek yerine arz bazlı ve proaktif sosyal hizmet anlayışı üzerine kurguladık. Bu modelde teknoloji, kendi başına bir amaç değil, bir kolaylaştırıcıdır. Dijital araçları toplumun faydasını artırmak üzere kullanıyoruz. Bu önemli programda emeği geçen mesai arkadaşlarıma, Avrupa Sosyal Ağı’na, ESSA uzman jürisine, finalist kuruluşlara, iş birliği yaptığımız STK’lara ve akademik paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te “Kuvayi Milliye Destanı” Sahne Alıyor

2025-11-12 13:21 - Marmaris

Mehmet Oktay'dan CHP Genel Başkanı'na Sinpaş Yanıtı

2025-11-13 13:53 - Marmaris

Marmaris’te 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

2025-11-11 15:09 - Marmaris

Mehmet Oktay’dan Suç Duyurusu

2025-11-13 16:45 - Marmaris

Yunanistan, 8’i çocuk 20 düzensiz göçmeni ölüme terk etti

2025-11-13 09:07 - Asayiş

Çine’de 11 kilo uyuşturucu ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı

2025-11-12 13:06 - Gündem

72 YAŞINDAKİ ADAMA MARMARİS BELEDİYESİNDEN BARINAMAZSIN TUTANAĞI

2025-11-14 15:38 - Marmaris

Marmaris’te karavanda yaşayan emekliye belediyeden "barınma tutanağı" şoku

2025-11-14 19:01 - Asayiş

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç memleketinde defnedildi

2025-11-14 16:31 - Asayiş

Denizden cesedi bulunan kız çocuğunun kimliği belirlendi aile gözyaşlarına boğuldu

2025-11-11 17:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Bursa’da yedikleri midyeden zehirlenen 4 genç hastaneye kaldırıldı

17:53 - Genel

Bursa’nın altyapısına yatırım yağacak

18:18 - Genel

Edremit’te fidanlar toprakla buluştu

17:16 - Genel

Alman Devlet Bakanı Güler: "AKİB’in projeleri çok vizyoner"

16:50 - Genel

Hasan Özcan Yaşamevi Hizmete Açıldı

16:24 - Genel

Günün Manşetleri

MSKÜ’lü genç hekim, TUS’ta Türkiye üçüncüsü oldu

15:32 - Sağlık

Gelin ve damada 15 metrelik para kurdelesi

12:11 - İnsan

Milas’ta Çocuk Hakları Günü Etkinliği 20 Kasım’da

12:09 - Genel

Çocuğun ölümüne neden olan sürücünün ehliyetine daha önce el konulmuş

11:47 - Asayiş

Sosyal medya mesajı okulu yeniletti

11:21 - Eğitim