?>

Bağpınar’daki tarihi konak için çalışmalar başladı

Tarihi eserleri restore ederek ilçenin ruhuna dokunan melikgazi belediye başkanı doç. Dr. Mustafa palancıoğlu; bağpınar mahallesi’nde bulunan iki katlı konağın restorasyonu için proje çalışmalarına başladıklarını söyleyerek koramaz vadisi’ne güzel bir sosyal tesis kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Genel - 2 ay önce

Tarihi eserleri restore ederek ilçenin ruhuna dokunan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Bağpınar Mahallesi’nde bulunan iki katlı konağın restorasyonu için proje çalışmalarına başladıklarını söyleyerek Koramaz Vadisi’ne güzel bir sosyal tesis kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Tarihi konağın ilçeye yeniden kazandırılması için proje çalışmalarına başlayan Başkan Palancıoğlu, Melikgazi’de gün yüzüne çıkardıkları 16 tarihi esere bir yenisini daha ekleyecekleri için mutlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi; "Melikgazi’mizde geleceğe yönelik proje ve yatırımlarımızı hayata geçirirken geçmişimize de sahip çıkmaya, değerlerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. İlçemiz tarihi eser konusunda oldukça şanslı. Şimdiye dek 16 adet tarihi eserin restorasyonunu yaptık. İçlerinden bu yıl içerisinde açılışlarını yapacağımız Gön Han gibi Köşk Medrese gibi asırlara ışık tutan eserler mevcut. Geçmişimize bakarak geleceğe ilerliyoruz. Bu kapsamda yeni bir çalışma için proje hazırlıklarını başladık. Bağpınar Mahallemizde bulunun iki katlı konağını restore etmek için proje çalışmalarına başladık. İnşallah Koramaz Vadisi’ne güzel bir sosyal tesis kazandıracağız. Zemin kat giriş mekânı, yüksek tavanlı tol kemerlerle oluşturulmuş. Mekân içerisinde şömine ve özgün oyma taş üzüm ezme teknesi yer alıyor. Konak, yapı kesme taş malzemeyle yığma yapım tekniğiyle yapılmış. Bilhassa yapının zemin katında bulunan taş üzüm ezme teknesi ve üst katta şıra teknesi döneminin üzüm işliklerini anlatan özgün parçalar. İlçemize değer katacak, turizmi canlandıracak bir adım adıyoruz. Konağımız tescilli bir yapı olduğu için rölöve, restitüsyon, restorasyon ve mühendislik projeleri hazırlayıp kurul onayı alındıktan sonra çalışmalara başlayacağız. Şimdiden Melikgazi’mize ve Kayseri’mize hayırlı, uğurlu olsun."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-23 12:43 - Gündem

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

Marmaris'te Başıboş Eşekler Toplandı, Hayvanseverler Tepkili

2025-06-19 20:47 - Marmaris

İlgili Haberler

Bir kamyon dolusu dayanışma

21:52 - Genel

Kula Belediyesinde CHP’li katip üyelerden toplu istifa

21:26 - Genel

Bakan Yardımcısı Gizligider: "Marmara Bölgesinde yağışlar 30 yıllık ortalamaya göre yüzde 31 düştü"

20:30 - Genel

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti

20:25 - Genel

Amasya Merzifon Havalimanı Temmuz’da 12 bin 350 yolcuya hizmet verdi

18:35 - Genel

Günün Manşetleri

Hayırsever Vatandaş 20 Ton Patates Dağıttı

17:28 - İnsan

Öldüresiye Darp Edilen Genç Kız, Trafik Kazasında Can Verdi

17:25 - Asayiş

Menteşe'de Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı

17:17 - Asayiş

Eş zamanlı operasyonda 171 aranan şahıs yakalandı

17:14 - Asayiş

Obezite Cerrahisiyle 1 Yılda 66 Kilo Verdi

16:40 - Sağlık