?>

Bahçelievler’de 23 Nisan’a özel Çocuk Meclisi oturumu: "Atamızın izindeyiz"

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ TARAFINDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ‘ÇOCUK MECLİSİ 23 NİSAN ÖZEL OTURUMU’, YOĞUN KATILIM VE COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Genel - 3 ay önce

Bahçelievler Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde ‘Çocuk Meclisi 23 Nisan Özel Oturumu’ gerçekleştirildi. Meclisin başkanlığını yapan 7. sınıf öğrencisi Tuana Koz, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Atatürk, bu bayramı tüm dünyaya armağan etti. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gerçekten çok güzel bir bayram. Çocuklar için de çok değerli ve kıymetli bir bayram olduğunu düşünüyorum. Atamızın izindeyiz" dedi.

Bahçelievler Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde ‘Çocuk Meclisi 23 Nisan Özel Oturumu’ düzenlendi. Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Oturumda meclisin başkanlığı görevini devralan 7. sınıf öğrencisi Tuana Koz, çocuklara duyulan güvenin ve verilen değerin altını çizdi. Açılış konuşmasının ardından Bahçelievler Belediyesi’nin 2019 yılından bu yana hayata geçirdiği hizmetler, yine çocuk meclisi başkanı tarafından sunum eşliğinde katılımcılarla paylaşıldı. Sunumda özellikle çocuklara yönelik projeler, sosyal destekler ve kentsel dönüşüm çalışmaları öne çıktı. Programın soru-cevap bölümünde çocuklar, merak ettikleri konuları doğrudan yöneticilere sorma fırsatı buldu. Özellikle özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetler ve çocuk dostu bir ilçe hedefi ön plana çıktı. Programda, çocuk meclisi üyelerinden bir öğrenci 23 Nisan şiirini okudu. "Belediye başkanlığını kısa bir süreliğine arkadaşımıza devretmek beni çok daha fazla umutlandırdı"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "Bugün çok mutluyum. Bugün 23 Nisan; hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem de çocuk meclisimizin kuruluş günü. Burada çocuk meclisimizin olması da ayrıca mutluluk verici. Belediye başkanlığını kısa bir süreliğine arkadaşımıza ve ekibimize devrettim. Meclis üyelerimiz de burada. Bu durum beni çok daha fazla umutlandırdı. Dilimizde de, kültürümüzde de karamsarlık yoktur. Bugün geleceğimizi çok daha iyi gördüm. Bizden iyi olsunlar istiyorum. Bilimde, sanatta, tıpta, sporda, her alanda bizi geçsinler. Çocuklarımız gerçekten özgüvenli yetişiyorlar. Sporla uğraşıyorlar, sanatla uğraşıyorlar. Bu çocuk meclisi fikrimiz de diğer fikirlerimizin farklı bir çarpanı oldu. Şöyle ki genç başkan danışmanlarımız vardı, yaklaşık 13 bin kişi liseli ve üniversiteli arkadaşlarımız. Sonra kadın başkan danışmanları geldi ve şimdi de çocuk meclisi kuruldu. Çocuk meclisinde de 800 kişi var. Buradaki amacımız çocuklarla tabii ki oyun oynamak, eğlenmek ve vakit geçirmek ama aynı zamanda onlardan bir şeyler öğrenmek. Bir çocuk belediyeden ne ister? Bahçelievler Belediyesi’nden ne ister? Bizim hedefimiz bu. Vatandaşımız ne isterse onu yapmalıyız. O yüzden çocuk meclisini kurduk. Yaklaşık 4 aydır görüşme yapıp, fikirlerini alıyoruz. Biz çocuklarla, gençlerle, kadınlarla, yaşlılarla ve engellilerle birlikte Bahçelievler’i yönetip daha katılımcı, şeffaf, bütüncül ve 360 derecelik bir belediyecilik örneği veriyoruz Türkiye’de. Herkesin, tüm komşularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum" dedi. "23 Nisan çok özel bir gün"

Oturumda meclisin başkanlığını yapan Emir Sultan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Tuana Koz ise, "23 Nisan gerçekten çok özel bir gün. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Atatürk, bu bayramı tüm dünyaya armağan etti. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gerçekten çok güzel bir bayram. Çocuklar için de çok değerli ve kıymetli bir bayram olduğunu düşünüyorum. Atamızın izindeyiz" diye konuştu.

Yayla İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Bartuğ Aladağ ise, "Çok heyecanlıyım, çok gururluyum. Burada olduğum için mutluyum. İlk kez böyle bir uygulama yaptık, bunun için de ayrıca çok mutluyum. 23 Nisan’ın daha iyi, daha güzel ve daha anlamlı olması beni çok mutlu ediyor. Kendimi çok mutlu, heyecanlı ve iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Meclis oturumu sonrası otobüsle gezdirilen çocuklara Türk bayrakları dağıtıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE YANGIN SONRASI UMUT YEŞERDİ

2026-04-18 14:53 - Marmaris

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

Kaymakam Refiki Birkan Göktaş Marmaris’e Veda Etti

2026-04-18 10:59 - Genel

(Düzeltme) Kanye West’ten dünya rekoru: 150 milyonluk sahnede 100 bin kişiye konser verecek

2026-04-18 15:04 - Magazin

Türkiye’nin nüfusa kaydedilen ilk robotu şimdi de işe başladı

2026-04-18 12:23 - Teknoloji

İlgili Haberler

İstanbul yolunda çok sayıda işyerine mühür

15:30 - Genel

Nilüfer Belediyesi’ne Avrupa’dan "Özel Takdir" ödülü

15:28 - Genel

Çocukların yaz rotası Değirmendere Aquapark

15:25 - Genel

Özgürlük Mahallesi’ne 4 bin ton asfalt serilecek

15:18 - Genel

Erzurum’da 3 bin kız öğrenci camide buluştu

15:03 - Genel

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi