?>

Bakan Bak: "Türkiye şu anda spor tesisi devrimi yaşıyor"

KOCAELİ'NİN KÖRFEZ İLÇESİNDE YAKLAŞIK 238 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK KÖRFEZ KAPALI SPOR SALONU'NUN TEMELİ, GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK'IN KATILIMIYLA ATILDI.

Spor - 3 saat önce

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaklaşık 238 milyon TL’ye mal olacak Körfez Kapalı Spor Salonu’nun temeli Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla atıldı. Türkiye’nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2027 Avrupa Oyunları gibi uluslararası dev organizasyonlara ev sahipliği yapacağını bildiren Bakan Bak, "Türkiye şu anda spor tesisi devrimi yaşıyor. Bu yatırımlar sayesinde Türkiye uluslararası organizasyonları başarıyla gerçekleştiriyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi işbirliğinde Tütünçiftlik Güney mahallesinde hayata geçirilecek Körfez Kapalı Spor Salonu’nun temel atma töreni yapıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ile Mehmet Akif Yılmaz, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile kurum ve kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, törende gerçekleştirdiği konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a spora yaptığı yatırımlar dolayısıyla teşekkürlerini sundu. Bakanlık olarak gençlere ve spora yatırımlar yapmaya devam ettiklerini aktaran Bakan Osman Aşkın Bak, Körfez’de de güzel bir yatırımı hayata geçirdiklerine değindi. "Burası Türk sporu için önemli bir yer"

Başta Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Bak, "Burası Türk sporu için önemli bir yer. 5 spor salonuyla, branşlara yönelik alt salonlarıyla, karate, tekvando, judo başta olmak üzere çeşitli aktivitelerin yapılacağı bir kompleks. Basketbol ve voleybol için büyük bir salon var, bin kişilik seyirci kapasitesiyle, altında otoparkıyla ve mahalle ortasında olması sebebiyle mahalleye de bir pazar alanı sağlayacak bir yapısıyla gerçekten kompakt bir proje" cümlelerine yer verdi. "Bize başvuran öğrencilerin bu yıl yüzde 99’unu yurtlara yerleştirdik"

Cumhur İttifakı olarak Kocaeli’de ciddi yatırımlar hayata geçirdiklerini aktaran Bakan Osman Aşkın Bak, projelere örnekler vererek, şöyle konuştu:

"Bu konuda güzel bir koordinasyon var. Peki neler yaptık? Gebze’de bin kişilik yurt inşaatını tamamladık. Gençlerimizin, özellikle üniversite öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırmış bir iktidar var. Kredi Yurtlar Kurumu’nun son 23 yılda yaptığı yatırımlarla 180 bin olan yatak kapasitesi 1 milyon 5 bine çıktı. İlave tesisler yapılmaya devam ediyor. Bize başvuran öğrencilerin bu yıl yüzde 99’unu yerleştirdik. Kocaeli’nin de tamamını yerleştirdik. Kocaeli’nin Hereke bölgesindeki yurdun yenilenmesi için çalışmalara da başlıyoruz. Kız ve erkek olmak üzere iki yeni yurt yapılacak. Yerleri tespit edildi, valilik ve büyükşehir belediyesi ile beraber takip ediyoruz. Gebze’deki tesislerimiz, Darıca’daki tesislerimiz, büyükşehir belediyesiyle ortak yaptığımız tesisler var. Bu sinerjiyle Kocaeli’de eserler yükselmeye devam ediyor. Gebze büyük bir ilçe. Nüfusu arttığı için büyük bir salon inşa edeceğiz." "Türkiye şu anda bir spor tesisi devrimi yaşıyor"

Dijital bağımlılıkların, kötü alışkanların ve bağımlılıkla mücadelede en önemli görevin ’önlemek’ olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada pırıl pırıl çocuklarımız var. Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında bizi temsil eden karateciler, tekvandocular, pentatloncular, güreşçiler ve pek çok sporcu var. Kocaeli’nin bu potansiyeli var. Biz sporla gençlerimizin meşgul olmasını istiyoruz. Sporun birleştirici, iyileştirici gücünü kullanmak istiyoruz. Spor, sosyal yapıyı güçlendiren en önemli araçlardan biri. Cumhurbaşkanımızın bize verdiği görevlerden biri de spor tesislerinin yaygınlaştırılmasıdır. Mahallelere, köylere, okul bahçelerine spor tesisleri yapılması. Türkiye şu anda spor tesisi devrimi yaşıyor. UEFA standartlarında stadyumlar, kapalı havuzlar, spor salonları, pistler. Bu yatırımlar sayesinde Türkiye uluslararası organizasyonları başarıyla gerçekleştiriyor." "2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile birlikte organize edeceğiz"

Türkiye’nin dev organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirten Bak, "2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile birlikte organize edeceğiz. Bunun sebeplerinden biri de modern stadyumlara sahip olmamız. Yine 2026 Avrupa Ligi finali İstanbul’da olacak. 2027 Avrupa Konferans Ligi finali İstanbul’da olacak. Basketbolda ve voleybolda büyük organizasyonlar Türkiye’de düzenlenecek. 2027 Avrupa Oyunları’nı İstanbul’da organize edeceğiz. Bunun da imzalarını attık. Türkiye spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor" ifadelerini kullandı. "Tesis yatırımlarıyla birlikte başarılı sporcu sayımız artıyor"

Bakan Bak, basketbol ve voleybolda kazanılan başarılara değinerek, "Basketbol Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası’nda ikinci oldu. Voleybol Milli Takımımız dünya şampiyonasında ikinci oldu. Erkek voleybol takımımız çeyrek final oynadı. Tekvandocularımız Çin’de dünya şampiyonu oldu. Haltercilerimiz Avrupa şampiyonlukları kazandı. Cimnastikte dünya şampiyonlarımız var. Tesis yatırımlarıyla birlikte başarılı sporcu sayımız artıyor" diye konuştu. "Kuzey, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalya getirecek"

Kocaelili milli yüzücü Kuzey Tunçelli’den de övgüyle bahseden Bak, "Kocaeli’nin evladı Kuzey, 1500 metrede gençler Avrupa ve dünya rekoru sahibi. Olimpiyatta 16 yaşında 5. oldu. İnşallah 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalya getirecek" şeklinde konuştu. "Kocaeli Stadyumunu yaşayan stat haline getiriyoruz"

Bakan Bak, Kocaeli Stadyumu’ndaki dönüşüm projesine ilişkin de bilgi verdi. Bakan Osman Aşkın Bak, "Kocaeli Stadyumu’nun altına çok amaçlı salonlar yapıyoruz. Yaşayan stat haline getiriyoruz. Büyükşehir belediyesi tramvayı getirdi. Yaklaşık 5-6 bin genç orada spor yapacak. Kocaeli’nin spor şehri olmasını istiyoruz. İstanbul’a yakın, ulaşım kolay, sanayi potansiyeli yüksek. Bu ülkeye spor alanında hizmet etmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Şener Söğüt: "Kocaeli’de seyirci kapasiteli kapalı spor salonu olmayan tek ilçemizdik"

Mutlu ve heyecanlı olduklarını vurgulayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de, "Kocaeli’de seyirci kapasiteli kapalı spor salonu olmayan tek ilçemizdik. Büyükşehir belediyemiz birçok kapalı spor salonu kazandırdı ancak böylesine geniş etkinlikleri gerçekleştirebileceğimiz, seyirci kapasitesi yüksek bir salonumuz yoktu. Hamdolsun bugün, sizin ve büyükşehir belediye başkanımızın destekleriyle ilçemizin ve Körfezli gençlerimizin geleceğine çok güçlü bir temel atmanın sevincini, mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Spor sadece fiziksel bir aktivite değildir; bir milletin dinamizmini, özgüvenini ve yarınlara olan inancını güçlü tutan önemli bir yatırımdır. İnşallah bu tesis de bu gücün merkezi olacak, şehrimizin mührü olacak. Bu proje gençlerimizin ve evlatlarımızın projesidir; gençlerimiz için ne yapsak azdır. Onları çok seviyoruz, onlara inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Başkan Söğüt, projenin geçirilmesinde emeği olan kurum ve kişilere de teşekkür ederek, "Kapalı spor salonumuzun toplam maliyeti 238 milyon TL. KDV ve fiyat farklarıyla yaklaşık 300 milyon TL’yi bulacak. Böylece ulusal ve inşallah uluslararası müsabakalara da Körfez ev sahipliği yapabilecek" dedi. Tahir Büyükakın: "Körfez’imize, Kocaeli’mize madalyalar gelmeye başlayacak"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise tesiste yeni sporcuların yetişeceğine değinerek, "Madalya kazanacak sporcular yetişecek. İnşallah sporcular burada çok başarılı çalışmalar yapacaklar. Bu çalışmaların neticesinde de Körfez’imize, Kocaeli’mize madalyalar gelmeye başlayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi. Tesisin özellikleri

Tesis toplam 12 bin metrekare inşaat alanı üzerine kurulacak ve tamamlandığında bin kişilik seyirci kapasitesiyle ulusal ve bölgesel müsabakalara ev sahipliği yapacak. 2027 yılının mart ayında bitirilmesi hedeflenen projede; hentbol, basketbol ve voleybol müsabakalarının yapılabileceği 1061 metrekarelik ana saha ile 5 antrenman salonu yer alacak. Modern mimarisiyle dikkat çeken komplekste ayrıca 125 araç kapasiteli 4 bin 832 metrekarelik otopark, 2 bin metrekarelik teras alanı, sporcu soyunma odaları, protokol, basın ve engelli bölümleri de bulunacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te oluşan hortum kameraya yansıdı

2025-11-24 09:22 - Gündem

Marmaris’te Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama

2025-11-23 11:57 - Marmaris

Takla atan araçta sürücü hafif yaralandı

2025-11-23 00:34 - Asayiş

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

KADINA ŞİDDETE KARŞI MUĞLA'NIN 13 İLÇESİNE ZİNCİRLİ SANDALYELER

2025-11-22 11:33 - Genel

Ortaca’da ev ve ahır yangını

2025-11-21 16:19 - Asayiş

Ortaca’da yaşlı adam silahla vurulmuş olarak bulundu

2025-11-22 12:29 - Asayiş

Gıda zehirlenmesi olayı sonrasında Muğla Valiliği harekete geçti

2025-11-27 00:16 - Asayiş

Kira Endeksinde OECD Rekoru

2025-11-26 12:33 - Genel

24 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!

2025-11-23 13:47 - Gündem

İlgili Haberler

Rizespor ile Kayserispor 3 puan hedefinde

17:21 - Spor

Kayserispor 2. kez kazanmak istiyor

17:17 - Spor

Kayserispor’da 5 eksik var

17:18 - Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları

17:03 - Spor

Başkan Sandıkçı: "Sporcuya desteğimizi kesintisiz sürdürüyoruz"

17:03 - Spor

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den Ölüdeniz Yoluna Dev Yatırım

15:48 - Genel

Muğla’da Kooperatiflere Kaba Yem Desteği Başladı

15:48 - Genel

Milas Belediyesi’nden Kent Belleği Projesi Başladı

15:48 - Kültür Sanat

Datça Cumalı İlkokulu restore edilecek

14:25 - Eğitim

Bakan Tunç vefat eden vatandaşların cenaze törenlerine katıldı

14:22 - Genel