?>

Bakan Ersoy: “Tatar toplumu Türkiye ve Finlandiya ilişkisinde önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır”

Kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy, “finlandiya’daki 13 bin 500 nüfuslu türk diasporası ve 130 bin nüfusa yakın müslüman toplum ile birlikte tatar toplumu da türkiye ve finlandiya ilişkisinde önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır” dedi.

Siyaset - 9 ay önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Finlandiya’daki 13 bin 500 nüfuslu Türk diasporası ve 130 bin nüfusa yakın Müslüman toplum ile birlikte Tatar toplumu da Türkiye ve Finlandiya ilişkisinde önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır” dedi.

Türkiye ile Finlandiya diplomatik ilişkilerinin 100. yılında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yayımlanan “Finlandiya Tatarları” kitabının tanıtım programı ve sergi açılışı Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. YTB’nin Ankara’daki binasında gerçekleşen programda konuşan Bakan Ersoy, "Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ve Finlandiya arasında 1924’te imzalanan dostluk antlaşmasının 100. yılında gerçekleştirdikleri ziyaretin ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilere güçlü bir katkı sunmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı. "Türkiye, güçlü ve zengin bir kültürel birikimin sahibi"

Anadolu coğrafyasının tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Bakan Ersoy, "Türkiye, güçlü ve zengin bir kültürel birikimin sahibi ve temsilcisi durumundadır. Cumhuriyetimiz bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın tescili ve devletler zincirinin son halkasıdır. Balkanlardan Kafkasya’ya Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar uzanan kültür ve medeniyet ufkumuz asırlık bir süreçte müşterek bir kültürü paylaştığımız soydaş ve akraba topluluklarımızı ihtiva ediyor" diye konuştu. YTB’yi işaret eden Ersoy, "Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığımız tam da bu noktada çok önemli bir rol üstleniyor. Başkanlığımız kardeş topluluklar ile ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel ve akademik bağlarını güçlendirirken gönül coğrafyamıza önemli katkılar sunuyor" şeklinde konuştu. “Tatar toplumu Türkiye ve Finlandiya ilişkisinde önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır”

Ersoy, "Finlandiya’daki 13 bin 500 nüfuslu Türk diasporası ve 130 bin nüfusa yakın Müslüman toplum ile birlikte Tatar toplumu da Türkiye ve Finlandiya ilişkisinde önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Program YTB Başkanı Abdullah Eren’in Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’a hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-30 20:29 - Spor

İlgili Haberler

Alanya’nın yeni kaymakamı Öztürk görevine başladı

12:42 - Siyaset

Senatör Sanders’tan Trump’a kürsüden seslendi: "(İran’ın nükleer tesislerine saldırı) İğrenç şekilde yasa dışı"

12:25 - Siyaset

AK Parti Bilecik teşkilatı Söğüt’te toplandı

10:55 - Siyaset

Rusya’dan Kiev’e Gece Saldırısı

10:30 - Siyaset

Milletvekili Ün, halk otobüsünde saldırıya uğrayan tesettürlü kadınla görüştü

10:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ayakkabı Atölyesiyle Kadın Gücü Sektöre Dokunuyor

10:57 - Ekonomi

Hamilelikte D Vitamini Hayati Rol Oynuyor

10:55 - Sağlık

Denizli’de Nesli Tükenmekte Olan Geyik Böceği Görüldü

10:44 - Gündem

Çocukların Karın Ağrısı Ciddi Bir Belirti Olabilir

10:42 - Sağlık

Rusya’dan Kiev’e Gece Saldırısı

10:30 - Siyaset