?>

Bakan Ersoy ve Başkan Şahin, üzüm pekmezi yaptı

Gaziantep büyükşehir belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan kayna sabun ve pekmez müzesi, gastroantep kültür yolu festivali etkinlikleri kapsamında kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy'un katılımıyla açıldı.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan Kayna Sabun ve Pekmez Müzesi, GastroAntep Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, İrfan Çelikaslan ve Bünyamin Bozgeyik Kayna Sabun ve Pekmez Müze’sinde açılış öncesinde incelemelerde bulundu.

Üzümden pekmeze giden yolculuğu anlatan han ziyaret edildi. Bakan Ersoy ve Başkan Şahin üzüm pekmezi yaptı. Bakan Ersoy coğrafi işaretli ürün olan ve üzümden yapılan bastığın tadına baktı.

Pekmez müzesi ziyaretinin ardından Sabun müzesine geçildi. Sabun müzesinde ise, sabunun yapım aşamalarını anlatan bölüm incelendi.

Protokolün hayırlı olsun dilekleriyle kurdele kesilerek açılış gerçekleşti. Kayna Sabun ve Pekmez Müzesi hakkında

Geçmişten günümüze kadar zeytinyağı, sabun, pekmez, mercimek üretimiyle kentte önemli bir yere sahip olan ve içinden geçen bir merdivenle iki sokağı birbirine bağlayan benzersiz yapısı ile müzeye dönüştürülen han, ziyaretçilerine keyifle gezecekleri, öğrenerek keşfedecekleri ayrıcalıklı bir müze deneyimi yaşatma imkanı sunacak.

Zeytin oluşumundan toplanmasına, yağ oluşumundan sabun oluşumuna, üzümün bağlardan toplanıp pekmez oluşumuna kadar geçirdiği serüvenin anlatılacağı yapı, görsel malzemeler, video filmler, dijital sunumlar gibi içeriklere sahip olacak. Müze gezisi sırasında örnek sabunlar sunulacak, pekmez atölyesinde ise şireden yapılan inovatif ürünlerin tanıtımı ve tadımı gerçekleşecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

İlgili Haberler

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ’6. Esenler Film Festivali’ ödülleri sahiplerini buldu

23:46 - Kültür Sanat

İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi

21:03 - Kültür Sanat

"Amasya’dan İstanbul’a Şeyh Hamdullah Yazma Eser Sergisi" açıldı

17:46 - Kültür Sanat

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin biyografi akademisinde

17:43 - Kültür Sanat

Uşak’ta 2026-2030 Turizm Master Planı Çalıştayı gerçekleştirildi

17:34 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’den yerel kalkınmaya katkı

12:55 - Ekonomi

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim