?>

Bakan Göktaş Gazzeli çocukların oyunlarına eşlik etti

Aile ve sosyal hizmetler bakanı mahinur özdemir göktaş, israil'in gazze'ye yönelik saldırılarının ardından tedavi amacıyla türkiye’ye getirilen çocuklarla oyunlar oynadı, ok attı. Bakan göktaş, türkiye’ye getirilen filistinli çocukların bilkent geleneksel sporlar spor kulübü’nde gerçekleştirdikleri faaliyetlere eşlik etti.

İnsan - 10 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından tedavi amacıyla Türkiye’ye getirilen çocuklarla oyunlar oynadı, ok attı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’ye getirilen Filistinli çocukların Bilkent Geleneksel Sporlar Spor Kulübü’nde gerçekleştirdikleri faaliyetlere eşlik etti. Çocuklara yönelik etkinliklere ilişkin yetkililerden bilgi alan Göktaş, ilk olarak ok atış alanına geçti. Burada çocuklarla yakından ilgilenen, ok atışlarını ilgiyle izleyen Bakan Göktaş, daha sonra yayı alarak kendisi atış gerçekleştirdi.

Ardından çim alanda hazırlanan oyun parkurunda çocukların yarışlarını takip eden Göktaş, maneje geçerek ata binen çocuklarla da yakından ilgilendi. Ziyaretin sonunda açıklamalarda bulunan Göktaş, İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırıma varan saldırılarına tepki göstererek sözlerine başladı. “Çocukların yeri savaş alanları değil oyun parklarıdır”

Filistin’de yaşananlardan en fazla etkilenen kesimlerin kadın ve çocuklar olduğunu vurgulayan Göktaş, “Çocukların yeri savaş alanları değil oyun parklarıdır. Onların mermilerin altında değil, sağlıklı, huzurlu ortamlarda bulunması gerekir” dedi. “Dünyanın neresinde olursa olsun mazlum kadınların ve çocukların yanında olmaya devam edeceğiz”

Türkiye’de misafir edilen Gazzeli çocukların yaralarını sarmaya yönelik her türlü psikososyal desteği sağladıklarını bildiren Bakan Göktaş, “Onlar yaz dönemi boyunca Milli Eğitim Bakanlığımızın yaz okullarına gidiyorlar. Bugün de bu güzel ortamda vakit geçiriyorlar. Bizler de onlarla oyunlar oynadık. Onlara her türlü sosyal ve psikososyal desteği sağlamak adına yanlarında bulunuyoruz” diye konuştu.

Göktaş, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum kadınların ve çocukların yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

Dehşet anları güvenlik kamerasında

2024-08-09 12:10 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

İlgili Haberler

Karabeyli gençler geleneksel piknikte buluştu

21:55 - İnsan

Muş Valiliği makam şoförü emekliye ayrıldı

19:44 - İnsan

Osmaniye Aile Yaşam Merkezi’nde mezuniyet töreni

18:33 - İnsan

Havran’da hayırlar, kütüphane ve aşevinin açılışıyla renklendi

18:04 - İnsan

Evlilik Okulu’nda eğitimler devam ediyor

17:29 - İnsan

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş