?>

Bakan Kurum’dan Tuzla’daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin paylaşım

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM, TUZLA’DA 232 KONUT VE 31 İŞ YERİNDEN OLUŞAN HAS SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NİN TAMAMLANDIĞINI BELİRTEREK, "MUTLU SONLA BİTEN BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM HİKAYESİ DAHA. MİLLETİMİZİN YÜZÜ GÜLÜNCE BİZE DÜNYALAR VERİLMİŞ GİBİ OLUYOR" DEDİ.

Gündem - 1 gün önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuzla’da 232 konut ve 31 iş yerinden oluşan Has Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlandığını belirterek, "Mutlu sonla biten bir kentsel dönüşüm hikayesi daha. Milletimizin yüzü gülünce bize dünyalar verilmiş gibi oluyor" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nca İstanbul’un Tuzla ilçesinde yürütülen Has Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Proje kapsamında 232’si konut, 31’i iş yeri olmak üzere toplam 263 bağımsız bölüm inşa edildi. Rezerv yapı alanı dönüşümüne örnek teşkil eden projede depreme dayanıklı, enerji dostu, yeşil alan ve parkların yer aldığı modern yaşam alanları oluşturuldu. Hak sahipleri mart ayı itibarıyla yeni evlerine taşınmaya başladı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yeni evlerine kavuşan vatandaşların görüntülerini paylaşarak, "Mutlu sonla biten bir kentsel dönüşüm hikayesi daha. Milletimizin yüzü gülünce bize dünyalar verilmiş gibi oluyor" ifadelerini kullandı. "Evine güvenmeyenler gitsin başvursun"

Hak sahiplerinden Sıdıka Koca, eski evlerinin depreme dayanıksız olduğunu belirterek, "Bizim evlerimiz çürümüştü, o dönem bütün demirleri çıkmıştı. Millet belediyeye gitti, şikayet etti. Belediye başkanının kararıyla bu evden çıktık. Allah razı olsun. İyi ki de çıkmışız. Bizi çürük binadan kurtardılar. Bin şükür, gönül rahatlığıyla uyuyorum. Sanki bütün dünyayı bana vermişler gibi oldum. Ödemeler de iyi, insanı boğmuyor. Evleri çürük olanlar, evine güvenmeyenler devlete gitsin başvursun, evini yenilesin. Ben tavsiye ederim. Devlet bizim babamız. Devlet bizim iyiliğimizi ister. Devlet bizim perişan olmamızı istemez" dedi.

Sıdıka Koca’nın eşi Muzaffer Koca ise anahtarını aldıktan sonra yaşadığı duyguları, "Devletimizden Allah razı olsun, buraya el attı. Rezerv alanlarını yaptı. Binamızı yaptı, teslim etti, biz de anahtarımızı aldık. Evime girdim, duygulandım. Kendi evime geldiğim için ağladım, gözyaşlarımı tutamadım" sözleriyle anlattı. "Kafamızı rahatça koyup yatabileceğimiz evlerimiz oldu"

Binaların teknik denetimler altında inşa edildiğini vurgulayan hak sahibi Mesut Keleş, "Binalar, TOKİ müşavirleriyle beraber yapılan çalışmalarla onların istediği şekilde inşa edildi. Gayet düzgün bir şekilde yapıldı. Kafamızı rahatça koyup yatabileceğimiz evlerimiz oldu. Bu dönüşüm olmasaydı kim bilir kaç kişi ölecekti" diye konuştu.

Yeni konutunu "Cennet gibi" sözleriyle anlatan Nigar Lale de "Biraz bu odada uyurum, biraz geçerim diğer odada uyurum, biraz da çocuk odasında uyurum. Şahane oldu" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Bakü, Uluslararası Vücut Estetiği ve Güzellik Kongresine ev sahipliği yapıyor

2026-07-14 00:16 - Magazin

Diplomasinin ritmi "Erik Dalı" oldu

2026-07-15 00:44 - Magazin

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Yerel Basın Can Çekişiyor

2026-07-15 14:04 - Genel

İlgili Haberler

Korunan kum zambaklarının koruma kutularını çöplüğe çevirdiler

14:51 - Gündem

Aksu Belediyesi’nden kene ihbarlarına müdahale

14:43 - Gündem

Kuşadası’nda sıcak asfalt çalışması

14:45 - Gündem

Sinoplu balıkçı, ağına takılan nesli tehlike altındaki balığı denize geri bıraktı

14:39 - Gündem

Andırın’da faydalı böcek ile doğal mücadele

14:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık