?>

Bakan Tekin: "Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için çaba gösteriyoruz"

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, EĞİTİM ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİN AZALTILMASI İÇİN ÇOK YOĞUN BİR ÇABA GÖSTERDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Siyaset - 3 ay önce

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için çok yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Karaman Valiliğini ziyaret etti. Vali Hayrettin Çiçek ile görüşan Bakan Tekin, Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Bakan Yusuf Tekin, toplantının ardından yaptığı konuşmasına, Çekmeköy’de görev yaptığı okulda bir öğrencinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik’in ailesine başsağlığı dileyerek başladı. Tekin, AK Parti hükümeti döneminde hem genel anlamda şiddet hem de eğitim çalışanlarına yönelik şiddetini azaltılması için çok yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete verilecek cezalarla ilgili ağırlaştırma yaptıklarını anlatan Tekin, eğitimde güvenliğin sağlanlaması için çalışmaların yapıldığını belirterek, "İçişleri Bakanlığımızla ortak olarak riskli okullarımızda devriye araçları ve 24 saat polis nezaretinde eğitim öğretimi devam ettiriyoruz. Özel güvenlik personellerinin çalıştığı okullarımız var. Mümkün olduğunca okullarımızda bu tedbirleri artıracağız. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da okullarımızda güvenli biçimde eğitim öğretim verilmesi için tedbirler her neyse alacağız. Cumhurbaşkanımız da bizden bu konuda gerekli raporları aldı. Tekrar bütün eğitim camiamıza, Fatma Nur öğretmenimizin yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Karaman’daki eğitim faaliyetlerini değerlendiren Bakan Tekin, kentte eğitim öğretimde fiziki yatırım ve insan kaynağı açısından çok güzel işler yaptıklarını söyledi. Karaman’da 2002’de 46 bin olan öğrenci sayısının 2026 itibariyeyle 50 bin civarında olduğunu aktaran Tekin, şöyle konuştu:

"Bu 46 bin öğrenciye 2002’de 2 bin 100 öğretmenle eğitim öğretim hizmeti sunarken, şu anda öğretmen sayımız iki katına çıkmış durumda. Karaman’da 3 bin 965 öğretmenimizle eğitim öğretim hizmeti sunuyoruz. Aynı şekilde 2002 yılında bu 46 bin öğrencimize 1500 sınıfla eğitim öğretim verirken şuanda bu sayıyı da ikiye katlamış durumdayız, 2 bin 981 dersliğimiz var. Toplamda rayiç bedellerle eğitim öğretimde yaptığımız yatırımın bedeli 8 milyar 600 milyon lira civarında. Bunlarla birlikte temel eğitimde derslik başına düşen öğrenci sayısı yaklaşık 28’den bu yıl 16’ya düşmüş durumda. Otaöğretimde de sayı 27’den 16’ya düştü. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da 23’den ortaokullarda 11, ilkokullarda 14, liselerde de 10 öğrenci. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Karaman’da da eğitim öğretim anlamında fiziki yatırım ve insan kaynağı açısından çok güzel şeyler yapmış durumdayız" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Kore Üniversitesi’nde 143. Uluslararası Politika Forumu’nda hitapta bulundu

12:48 - Siyaset

Nijer Cumhurbaşkanı Tchiani, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti

12:15 - Siyaset

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Afetten önce risk azaltma çalışmalarını son derece kıymetli buluyoruz"

11:48 - Siyaset

Bakan Fidan, Kore Savaşı Anıtı’nı ziyaret etti

11:06 - Siyaset

Tavas Belediyesinin üreticiye teknolojik desteği genişleyerek devam ediyor

11:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem