?>

Bakan Tekin: "Eğitime uygunluğunu tespit etmediğimiz yerlerde çocuklarımızın vakit geçirmelerine müsaade edemeyiz"

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, GAZİANTEP'TE HAYIRSEVER AİLE TARAFINDAN YAPIMI TAMAMLANAN FATMA-MERAL-BEYHAN USLU KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Eğitim - 3 ay önce

Gaziantep’te hayırsever bir aile tarafından yaptırılan kreş ve gündüz bakımevinin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitime uygun olmayan kurumlara müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, "Eğitime uygunluğunu tespit etmediğimiz yerlerde çocuklarımızın vakit geçirmelerine müsaade edemeyiz" dedi.

Bir dizi program için Gaziantep’te bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hayırsever aile tarafından yapımı tamamlanan Fatma-Meral-Beyhan Uslu Kreş ve Gündüz Bakımevi açılış törenine katıldı. Törende konuşan Tekin, eğitime uygun olmayan kurumlara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Programda açıklamalarda bulunan ve bazı muhalefet belediyelerinin bakanlığın bilgisi, onayı ve denetimi olmadan okul açarak faaliyet göstermesine tepki gösteren Bakan Yusuf Tekin, "Türkiye’nin neresinde olursa olsun bir çocuğumuz eğer okula erişim sorunu yaşıyorsa, o çocuğun sorunu bizim sorunumuzdur. Anayasamız bizi sosyal devlet olarak tanımlamış. O çocuk okula gittiğinde, okulda eğitim öğretim programının ne olduğu, içeriğinin ne olduğu, ülkesine, milletine bağlılık öğretiliyor mu, öğretilmiyor mu? Pedagojik anlamda akademik ilkelere uygun bir eğitim veriliyor mu, verilmiyor mu? Bunu denetlemek bizim görevimiz. Bu eğitimi, bu programı yetkin, ehil kişiler veriyor mu, vermiyor mu? Bunu denetlemek bizim görevimiz. Türkiye’de 75 bin tane okul var. Bu 75 bin okulda nasıl standardı belirliyorsak, bu 75 bin okulda nasıl programları denetliyorsak bunu yapalım. Dolayısıyla ben gerçek ya da tüzel bütün kişilere, sivil toplum örgütlerine, herkese eğitim, öğretim sürecine katkı vermeye davet ediyorum. Milli Eğitim Bakanı olarak da bu konuda katkı veren herkesin ayağına gidip teşekkür etmeyi de taahhüt ediyorum. Bunu da yaparız. Ama milletin çoluğunu çocuğunu kandırmak, nereye gittiği belli olmayan, ne program aldığı belli olmayan, vatanseverliğini tespit etmediğimiz, hududa uygunluğunu tespit etmediğimiz yerlerde çocuklarımızın vakit geçirmelerine de müsaade edemeyiz" dedi. "Bütün hayırseverlere, bütün sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz"

Okul yapımına katkı veren hayırseverlere, yerel yönetimlere ve STK’lara teşekkür eden Bakan Tekin, "Bütün hayırseverleri, bütün yerel yönetimleri, bütün sivil toplum örgütlerini bu süreçte Türkiye’nin eğitim öğretimi altyapısını güçlendirecek adımlar atmaya devam etmesini arzu ediyorum. Onları bu yönde adımlar atmaya davet ediyorum. Bugüne kadar bu tür adımlar atan bütün hayırseverlere, bütün sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Ülke idare amirliklerine, yerel yönetimlere huzurlarınıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Hayko Cepkin’in başrolünde yer aldığı "Jekyll & Hyde" müzikali Türkiye turnesine çıkıyor

2026-04-06 15:45 - Magazin

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

MARMARİSLİ SPORCUDAN ÇİFTE BİRİNCİLİK

2026-04-07 12:33 - Marmaris

Karadeniz horonu yeniden yorumlandı

2026-04-06 11:08 - Magazin

İlgili Haberler

Sincan Belediyesi’nden zabıta personeline mesleki gelişim eğitimi

14:13 - Eğitim

Girişimci öğrencilere 200 milyon liraya varan yatırım desteği

14:00 - Eğitim

TYT Türkiye birincisinin hedefi Hacettepe Tıp Fakültesi

13:54 - Eğitim

YDS Almanca testi Türkiye birincisi Uyar: "Saatlerce ders çalışmaktansa daha çok düzenli çalıştım"

13:49 - Eğitim

Vali Baruş, Uluslararası Tömer öğrencilerini kabul etti

13:54 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ağaçlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

13:16 - Asayiş

Mutfak tüpünden sızan gaz anne ve iki çocuğunu hastanelik etti

12:25 - Asayiş

6 ayda 306 bin turist Kapadokya’yı kuş bakışı izledi

12:02 - Genel

7 yıl sonra kemikleri bulunan kadının davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

11:53 - Asayiş

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık